Reiki si stresulStresul este o componentă normală a vieţii cotidiene. Aparent în faţa stresului nu ai decât două posibilităţi: lupţi sau fugi. A fugi de stres înseamnă a fugi de viaţă, aşa că nu rămâne decât lupta.

 

Pentru ca stresul să poată fi depăşit, trebuie adaptat organismul astfel încât să se depăşească toate obstacolele fără ca stresul sa apuce să se instaleze. Un organism echilibrat şi armonios nu va avea probleme în a face faţă obstacolelor zilnice, nu va înregistra eşecul, iar stresul nu va apărea.

Energia universală transmisă prin Reiki acţonează tocmai în sensul echilibrării şi armonizării energiilor interne ale organismului uman, fiind un element extrem de eficient în anihilarea stresului.

Stresul provoacă dezechilibre în patru planuri: fizic, emoţional, mintal şi spiritual.

In plan fizic se produce îmbătrânirea prematură şi cronicizarea afecţiunilor. Fiecare om are prin construcţia lui o anumită sensibilitate. Oamenii nu se îmbolnăvesc toţi la fel şi se spune că nu există boli, ci bolnavi, din cauza felului unic în care reacţionează fiecare organism la agresiunea factorilor nocivi.

Emoţional, se pierde abilitatea de a reacţiona bine, ceea ce duce la anxietate, depresie, teamă şi iritabilitate.

Mintal, apare confuzia şi se pierde claritatea gândirii. Gândiţi-vă cât de greu este să te înţelegi cu un om bolnav. Şi acest lucru, numai din cauza bolii sale.

Spiritual, cel stresat este epuizat, cinic, nemulţumit de sine şi de ceilalţi.

Deşi nu este o boală, stresul este prima fază a oricărei boli. Stresul cauzează un deficit energetic care dacă nu este tratat corespunzător, se agravează şi se ajunge la o boală, în funcţie de parametrii fizici ai organismului. Stresul slăbeşte rezistenţa organismului, făcându-l vulnerabil şi la alte boli: virotice, microbiene etc.

Efectul tratamentului Reiki este foarte rapid, acesta simţindu-se de la prima şedinţă.

O problemă stresantă este şi lipsa afectivităţii. Orice supărare sau nemulţumire crează un deficit energetic care, nerezolvat, acţionează la bărbaţi în special asupra sistemului circulator, producând hipertensiune, boli de inimă etc, iar la femei acţionează în principal asupra sistemului endocrin, dereglând metabolismul şi funcţionarea glandelor, perturbând mai mult sau mai puţin comenzile chimice ale organismului şi declanşând o gamă largă de boli.

Pentru a evita stresul, împărţiţi problemele care apar în două categorii: probleme ale căror rezolvare stă în puterea noastră şi probleme care nu stau în puterea noastră. De acestea din urmă nu are rost să ne ocupăm, fiind o pierdere de timp. Analizând situaţia, vom constata că oamenii sunt stresaţi mai ales de problemele care nu stau în puterea lor.

Stresul înseamnă, în primul rând, o pierdere a armoniei naturale care caracterizează organismul uman. Prin cultivarea dragostei pentru tot ce va înconjoară, a gândurilor bune şi prin creşterea spiritualităţii, veţi fi în stare să menţineţi atât armonia propriului organism, dar şi a societăţii şi de ce nu, a universului.

 

Sistemul Reiki este bazat pe armonie. El este armonic prin structura sa şi promovează armonia sistemelor asupra cărora acţionează. Prin Reiki se poate ajunge la un organism armonios într-o societate armonioasă, într-o lume armonioasă.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383