Gradul II, în Reiki, înseamnă responsabilitate     Începând cu gradul II vom porni să descoperim secretele Reiki şi de aceea creşte şi responsabilitatea noastră. Acum avem acces la simbolurile Cho Ku Rei, Sei He Ki, Hon Sha Ze Sho Nen (prezentate anterior în alte materiale). Vom învăţa să transmitem

energia Reiki mintal, în tim scurt şi fără efort, dar vom avea obligaţia să o facem în orice situaţie, mai ales în folosul altora. Transmiterea mentală a energiei se bazează pe folosirea simbolurilor. Simbolurile au o acţiune precisă şi puternică ce trebuie cunoscută, ca şi modul lor de folosire. Chiar dacă aceste simboluri se pot gasi pe internet, sau în cărţile de specialitate, fiind vizibile pentru toată lumea. Nu înseamnă că sunt accesibile oricui. Ele sunt protejate şi nu funcţionează decât dacă sunt activate prin acordaje specifice gradului II Reiki.

     Simbolurile au un nume şi o semnificaţie precisă, cât şi o anume aplicabilitate. Cei care le cunosc au obligaţia de a le folosi cât mai des în beneficiul celorlalţi şi de a le discuta cât mai puţin cu cei neiniţiaţi. Aceste simboluri sunt chei ale universului care deschid canale de lumină către cerurile superioare. Ele urmează intenţia noastra şi sunt acolo unde dorim noi. Tratamentul pentru o altă persoană va respecta poziţiile folosite la autotratament, la care se vor adăuga poziţiile localizate pe zonele problematice: H1, H2, H3, H4, H5, F1, F2, F3, F4, B1, B2, B3, B4. După caz, poziţii combinate: H1H4,F1F3,F1B1,F3B3,B1B3,B1B4,F4B3 etc.

     Uneori, începătorii constată că nu obţin aceleaşi rezultate ca maeştrii lor şi se întreabă unde au greşit, de ce mâinile lor nu s-au încălzit la fel de puternic, sau de ce lientul lor nu simte nimic. Cea mai frecventă greşeală a începătorilor este însăşi teama de a nu greşi. Nu trebuie să uităm că tratamentul  Reiki este un tratament energetic ce foloseşte o energie pură de înalte vibraţii, ce acţionează spre binele celui ce o primeşte. De noi, depinde doar intenţia de a vrea să-l ajutăm, fiind convinşi ca va fi tratamentlu cu rezultatele optime pentru acea persoană. Nu putem greşi. Teama de greşeală a terapeutului poate acţiona ca un filtru care limitează spectrul energetic al energiei transmise în scop terapeutic, ceea ce va face să scadă efectul ei.

     Pentru ca energia să fie transmisă integral, terapeutul trebuie să fie liniştit, bine dispus, conştient şi încrezător în acţiunea sa. Desigur, această siguranţă va veni cu timpul, odată cu îmbogăţirea experienţei terapeutului şi cu creşterea lui vibraţională. De aceea trecerea de la un grad la altul necesită foarte mult exerciţiu, autodezvoltare, acumulare de noi cunoaşteri etc.

     Înainte de toate, atunci când sunteţi în faţa unui client, care în prealabil v-a cerut acest tratament, obligaţia dumneavoastră este să-i faceţi instructajul: că poate avea senzaţii de căldură, răceală, presiune, valuri energetice, sau că poate să nu simtă absolut nimic; că tratamentul se opreşte în cazul în care simte că îl deranjează ceva; că este preferabil să comunice orice simte în timpul tratamentului; să întrebe orice doreşte legat de acest tratament.

 

     Dacă clientul se va opune mintal tratamentului, va reuşi să-l împiedice, şi oricât de mult vom dori noi binele lui, nu ne vom putea opune voinţei sale, care este determinantă, ca în orice terapie, dealtfel. Să nu uităm că sunt oameni cărăra postura de victimă le convine, preferă să fie bolnavi decât să se ajute. Aceşti oameni, care preferă să rămână bolnavi, probabil că nu merită să fie sănătăşi, de aceea, neajutându-se ei înşişi, noi nu vom putea s-o facem nici pe-atât…

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383