Cum ni se schimbă viaţa după iniţierea în gradul I Reiki tradiţional     Aşa cum am mai spus, Reiki tradiţional se bazează pe iniţiere. Iniţierile constau într-un numar de proceduri care au ca scop

acordarea celui iniţiat la frecvenţele de lucru ale energiei universale Reiki. Oamenii sunt capabili să recepţioneze aceste frecvenţe, dar nu le pot extrage. Această abilitate se obţine prin acordaje. Deoarece Reiki presupune o activitate conştientă, acordajele se primesc în cadrul unor cursuri Reiki, unde se învaţă şi modul de folosire a abilităţilor dobândite prin iniţiere. Iniţierea se poate face doar de către profesori sau maeştri, care la rândul lor au fost investiţi cu capacitatea de a obţine rezultate prin executarea ei (a iniţierii).

     Procesul iniţierii este un moment foarte important în viaţa unui om, de aceea, este obligaţia maestrului să-i pregătească pe viitorii practicanţi pentru iniţiere, pentru ca acest moment să fie trăit în toată minunăţia lui de către cel care alege Calea Luminii. De asemenea, maestrul are dreptul de a refuza să facă iniţiere cuiva, dacă aşa simte.

     După iniţiere, primul pas în practica Reiki este autotratamentul. El nu se adresează numai oamenilor bolnavi, ci tuturor celor care practică Reiki. Orice om, chiar dacă este absolut sănătos, este afectat de stres, iar autotratamentul îl va ajuta să-şi regăsească cea mai bună formă a sa, nu numai fizică ci şi mentală, emoţională, spirituală. Autotratamentul are câteva avantaje importante faţă de orice fel de tratament. Este un lucru cunoscut şi recunoscut că pentru a se face un tratament energetic trebuie să existe o compatibilitate între terapeut şi pacient. (despre compatibilitate vom vorbi intr-un alt material) Astfel, în cazul autotratamentului, câmpul unei persoane nu va interfera cu celal altei persoane, neajungându-se la nici un fel de modificare în acest sens. Un alt avantaj al autotratamentului este disponibilitatea. În multe situaţii avem nevoie de tratament la o oră târzie în noapte, sau ne aflăm într-un loc izolat, unde nu avem acces la un terapeut. Pentru noi înşine suntem disponibili oricând, ne putem face oricât de mult tratament, în orice loc  şi la orice oră. Pentru a beneficia de toate avantajele sale, autotratamentul se va face zilnic. După două săptămâni de autotratament vor începe să apară primele rezultate, care se vor menţine sau vor fi din ce în ce mai bune, atâta timp cât autotratamentul va fi făcut zilnic. Autotratamentul nu este o simplă încărcare energetică, ci o modalitate de a intra în contact cu sursa de energie universală, dând organismului posibilitatea să-şi completeze necesarul de energie, prin întărirea legăturilor între nivelurile energetice, prin activarea circulaţiei energiei prin corp şi eliminarea celei uzate care s-a acumulat în organism din diferite motive. Autotratamentul Reiki (ca şi tratamentul) nu impune renunţarea la alte tratamente. El este compatibil cu tratamentele alopate, cu fizioterapia, homeopatia etc. Efectul autotratamentului nu va fi numai fizic. Va fi uşor să observăm că suntem mai echilibraţi, lumea se comportă mai frumos cu noi, toate lucrurile ne reuşesc, nu mai regretăm nimic pentru că în orice situaţie am acţionat cum trebuie, cum era mai bine etc.

 

Dacă iniţial autotratamentul (obligatoriu) se face timp de 21 de zile, aproximativ 65 de minute, inclusiv la gradul de maestru, este bine să se facă acest autotratament tradiţional (chiar dacă un maestru deţine cunoaşterea necesară efectuării unui autotratament în câteva secunde). Autotratamentul se va face sistematic, pe toată perioada vieţii, indiferent de cunoaşterea dobândita pe parcurs, sau de  diferitele iniţieri prin care trecem.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383