Simbolurile de bază în Reiki-ul tradiţional     Reiki-ul ca metodă de vindecare nu se referă numai la vindecarea unor boli, ci şi la vindecarea concepţiilor greşite, la schimbarea unor reacţii emoţionale exagerate sau

neconforme cu realitatea şi chiar la transformări spirituale profunde şi vindecarea karmei. Calea Reiki-ului este o cale a dezvoltării, a progresului spiritual. Ea începe odata cu folosirea simbolurilor şi se desăvârşeşte la atingerea nivelului de maestru, neîncheindu-se niciodată. Aşadar, Reiki este o cale spre iluminare.

     Cele cinci simboluri fundamentale ale Reiki-ului tradiţional sunt: Cho Ku Rei, Sei He Ki, Hon Sha Ze Sho Nen, Dai Ko Myo şi Raku. Simbolurile originale nu erau folosite pentru vindecare, ci pentru dezvoltarea înţelepciunii care culmina cu iluminarea.

     Simbolurile în sine nu pot fi folosite fără să fi primit o iniţiere specifică gradului de Reiki respectiv, căci, prin iniţiere, ele sunt fixate în energeticul iniţiatului şi pot fi accesate oricând.

     Dacă la început va trebui să aplicăm un anume simbol pentru a anihila o durere de cap, la un nivel avansat va fi suficient doar să dorim ca acea durere să dispară doar trimiţând lumină în acel sens. Este o chestiune de modulare a luminii, de orientare a acesteia în scopul dorit de noi.

     Fiecărui simbol îi sunt atribuite anumite utilizări practice, însă trebuie reţinut faptul că acestea nu sunt unicele. Foarte multe utilizări ale simbolurilor încă nu au fost dezvăluite tuturor, dar este posibil să trebuiască să aflaţi anumite informaţii noi, foarte preţioase de altfel, iar acest lucru se poate realiza prin meditaţia pe simbol. Aceasta se poate aplica universal, indiferent de care simbol din Reiki este vorba.

     Simbolurile au un nume şi o semnificaţie precisă, dar şi o anumită aplicabilitate. Cei care le cunosc au obligaţia să le folosească cât mai des posibil în beneficiul celorlalţi. Simbolurile nu sunt caracteristice doar Reiki-ului. Ele sunt prezente în aproape toate disciplinele spirituale, dar şi în astrologie, matematică, chimie, fizică etc. Le întâlnim pretutindeni. Cu unele ne-am obişnuit atât de mult încât nu le mai dăm atenţie, indiferent că le cunoaştem sensul sau nu.

     Numărul simbolurilor Reiki este destul de controversat. Specialiştii afirmă că în mănăstirile tibetane se păstrează scrieri străvechi ce conţin 800 de simboluri…

     Specificitatea simbolurilor Reiki constă în faptul că nu se poate face rău nimănui, folosindu-le. De asemenea, fiind simboluri magice, folosirea lor este activată prin iniţiere, şi orice folosire a simbolurilor fără iniţiere, le face inoperante.

 

CHO KU REI – Simbolul de putere - Toată puterea universului aici şi acum!

 

Concentrează şi amplifică lumina într-un singur loc, cel unde este desenat. Este un simbol care permite folosirea luminii, strângerea şi concentrarea ei acolo unde se aplică simbolul. Se foloseşte singur sau împreună cu alte simboluri, în funcţie de dorinţe şi necesităţi.

Aplicat deasupra palmelor terapeutului face să crească puterea vindecătoare a mâinilor lui, sporind astfel eficienţa tratamentului.

 

Aplicat deasupra unei leziuni, grăbeşte vindecarea ei prin activarea energică a zonei respective, indiferent de tratamentul aplicat.

Aplicat pe corpul unei persoane sănătoase o protejează împotriva oricărei agresiuni energetice.

Aplicat deasupra unui om sau animal, îi va permite acestuia să primească pe cale naturală, energia universală, ceea ce poate fi benefic dezvoltării acestuia.

Aplicat deasupra unui obiect îl va energiza, permiţându-i acestuia să devină un furnizor de energie.

Aplicat pe pereţii, tavanul şi podeaua unei încăperi, va purifica energetic încăperea respectivă.

Aplicând simbolul de şase ori, pe toate părţile unui autoturism, îl putem proteja de accidente.

Vizualizându-l în faţa unui autoturism în mişcare, îi va deschide acestuia calea pentru o deplasare optimă.

Se foloseşte împotriva furtului de lumină.

Aplicat pe uşa de la intrare a locuinei va ţine la distanţă persoanele rău intenţionate.

Desenarea simbolurilor pe alimente face ca acestea să-şi schimbe energia.

 

Trimiterea simbolurilor se face doar cu acordul persoanei căreia dorim să-i facem bine.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383