Hipnoza si mintea subconstientaHipnoza si mintea subconstientaHipnoza este ocolirea Factorului Critic al Minţii Conştiente

şi instalarea gândirii selective acceptate.

Hipnozane oferă posibilitatea de a ne elibera de credinţele ce ne limitează într-un anumit domeniu şi de a accepta fără a critica, a analiza sau a raţionaliza osugestie dorită.

Efectele hipnozei sunt atât de puternice şi de rapide pentru că aceste tehnici lucrează direct cu Mintea Subconştientă, cu percepţiile şi emoţiile, cu obiceiurile şi credinţele pe care le avem

Factorul critic apare intre 5 şi 12 ani, iar până atunci un copil reţine orice informaţie la care are acces. El învaţă fără efort iar acele cunoştinţe vor fi păstrate permanent în mintea subconştientă. Factorul Critic este un element al minţiiaflat întreMintea Subconştientă şi Mintea Conştientă şi are rolul de a decide dacă o informaţie nouă este acceptată ca fiind adevărată sau falsă. Este un mecanism de filtrare, comparând informaţia primită cu cea deja existentă în Mintea Subconştientă

Mintea Subconştientă este acea parte a minţii care ne defineşte întreaga noastră personalitate. Ea rezistă la schimbări, lucru care ne este benefic pentru că astfel se conservă o mare parte din energia mentală. Ne ajuta să păstrăm o personalitate consecventă; de asemenea, ne poate crea probleme atunci când dorim să facem o schimbare în felul în care gândim, simţim sau ne comportăm. Mintea Subconştientă lucrează întotdeauna pentru a ne proteja de lucrurile pe care le simţim periculoase sau le intuima fi periculoase.  Din primele momente ale vieţii noastre începe să adune informaţii din experienţele pe care le trăimşi în special trăirile emoţionaleasociate cu lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. Aceste informaţii sunt păstrate în memoria permanentă.

Memoria permanentă conţine toată informaţia pe care am adunat-o de-a lungul vieţii noastre.  O parte din aceasta informaţie aflată în Mintea Subconştientă este transformată înobiceiuri.

Obiceiurile ne fac să reacţionăm automatla întâmplări şi persoane pe care le întâlnim în viaţa noastră. Aceasta informaţie de asemenea, se transformă şi în credinţe.

Credinţele sunt acele concepte pe care le considerăm valide din punctul nostru de vedere, cu toate că s-ar putea să nu avem o dovadă foarte clară în acest sens.

Mintea Inconştientă este conştiinţa corpului. Aceasta apare înainte de naştere şi esteprogramată să ştie cum să folosească toate acele lucruri pentru a menţine organismulîn stare de funcţionare. Ştie cum să respirăm, cum să ne protejăm împotrivainfecţiilor, etc. Ea este inteligentă şi poate învăţa. Acest aspect a fost descoperitde dr. Ivan Pavlov. El a demonstrat că răspunsurile automate ale corpului, cum ar fisalivarea, pot fi modificate cuplând acest răspuns automat al salivarii cu alţi stimuli,(de exemplu sunetul unui clopoţel). În misiunea ei de a ne proteja, ne poate face să dorim să folosim substanţe nesănătoase dacă va crede că acestea ne pot ajuta să ne relaxăm sau să facem faţă unor situaţii dificile (stres), generând astfel adicţia pentru o substanţă chimica.

Mintea Conştientă este punctul de focus al atenţiei. Ne ajută să ne putem concentra

la ceea ce facem sau la ce ne gândim în fiecare moment în care suntem conştienţi. Ea

este logică şi analiticăîn abordarea ei. Este de asemenea protectoareşi ne ajută să rezolvăm pe cale logică şi raţională problemelecotidiene pe care le întâlnim. Însă Mintea Conştientă este extrem de limitată comparativ cu Mintea Subconştientă.

S-au făcut numeroase cercetări pentru a determina capacitatea Minţii Conştiente, demonstrându-se că este capabilă să păstreze între 7 şi 9 unităţi de informaţie în orice moment.Pentru că Mintea Conştientă este atât de limitată comparativ cu Mintea Subconştientă, este uşor să observăm de ce majoritatea oamenilor eşuează atunci când încearcă să facă schimbări semnificative în viaţa lor folosind doar efortul Minţii Conştiente, respectiv, Vointa.

Pentru a realiza o schimbare permanentă, este necesar ca acea schimbare să fie

realizată la nivelul Minţii Subconştiente. Hipnoza ne poate ajuta în acest sens!

 

 

Mai multe, data viitoare…

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383