Fascinantul creier uman şi sugestiile     Pentru că am fost întrebată de multe ori de către clienţii mei cum funcţionează mecanismul reprogramării mentale

prin sugestiile date în transa hipnotică, am să  explic acest lucru pe înţelesul tuturor.

     Fiind cea mai complexă structură din Univers, creierul conţine un număr de neuroni mai mare decât numărul stelelor din Calea Lactee, peste o sută de miliarde. Conform unor calcule ştiinţifice, conexiunile neuronale (sinapsele) depăşesc numărul de atomi existenţi în Univers. Datorită numeroaselor circumvoluţiuni, suprafaţa desfăşurată a creierului atinge 2500 cm pătraţi. Dacă s-ar pune cap la cap lungimea tuturor capilarelor creierului, s-ar obţine un fir de 1200 km. Lungimea fibrelor nervoase din întregul sistem nervos central, însumează 5 milioane km…

     Creierul controlează întreaga noastră fiinţă, la nivelul lui existând proiecţii pentru toate funcţiile fizice şi intelectuale ale corpului. Conform unor descoperiri ale neuroştiinţei, celulele nervoase care se activează împreună la un anumit moment, se şi interconectează. Respectiv, dacă la un moment dat întreprindem o acţiune, un număr de neuroni liberi vor forma o reţea. Dacă nu repetăm ceea ce am iniţiat anterior, în creier nu va rămâne nicio urmă. Numai atunci când un anumit tip de comportament este reluat mereu şi mereu, respectivele celule nervoase dezvoltă o conexiune din ce în ce mai puternică, deoarece acţionează din ce în ce mai uşor ca o reţea. Dacă vom continua să acţionăm la nesfârşit apăsând butonul de repetare din reţelele neuronale, acele obiceiuri devin din ce în ce mai interconectate în creier - deci mai greu de schimbat! Pe măsură ce o conexiune este folosită tot mai des, ea devine mai puternică şi ulterior mai stabilă. Acest lucru poate fi avantajos, respectiv fiind vorba de o învăţare, dar în acelaşi timp poate îngreuna schimbarea unui model comportamental nedorit. În acelaşi timp, celulele nervoase care nu se mai activează împreună renunţă la a se mai interconecta. Pe termen lung, ele îşi pierd relaţia. De fiecare dată când întrerupem procesul mental sau fizic obişnuit reflectat într-o relaţie neuronală, celulele nervoase şi grupurile de celule ce sunt conectate una cu cealaltă încep să înceteze relaţia. Conexiunea neuronală slăbeşte până când dispare cu totul. De fapt, micile dendrite se desprind de unele celule nervoase pentru a se reconecta cu altele, fapt ce permite abandonarea vechilor modele şi crearea unora noi.

     Pentru a înţelege mai bine mecanismul, să ne imaginăm activitatea noastră neuronală ca pe un tonomat, pentru că noi, oamenii, putem retrăi tot ceea ce a fost înregistrat în memoria noastră conştientă şi subconştientă. Depozităm toate informaţiile în memorie aşa cum sunt stocate înregistrările într-un tonomat, astfel înregistrările noastre putând fi reluate ori de câte ori stimulul adecvat al mediului este pus în funcţiune, exact ca în cazul apăsării unui buton al tonomatului. Aşadar, putem alege să ne reamintim experienţe neplăcute apăsând pe butonul care crează durere, sau putem apăsa butonul care activează cântecele noastre de fericire… Dacă apăsăm la nesfârşit butonul care creează durere şi suferinţă vom întări această stare negativă, deşi în mod paradoxal, chiar această stare negativă este cea pe care ne dorim să o schimbăm. Astfel, la fel cum printr-o simplă procedură putem reprograma tonomatul, tot aşa este uşor să ne schimbăm modul în care generăm în noi emoţiile şi sentimentele care ne plasează într-o stare de suferinţă.

     Lecţia pe care o avem de învăţat este aceea că noi, oamenii putem să realizăm virtual orice, atât timp cât ne stăpânim mentalul ântr-o asemenea măsură încât să credem din toată inima că putem să realizăm efectiv acea acţiune, ajungând chiar să o realizăm. Toate acestea duc efectiv la realizări incredibile.  Succesul nu este o întâmplare. Diferenţa dintre oamenii care generează rezultate pozitive şi cei care nu fac aceasta, nu este evidenţiată de un joc al destinului. Oamenii de succes sunt conştienţi, au scopuri clare, modele logice de acţiune, urmează anumite căi specifice pentru a obţine performanţe, pentru că totul se află în interiorul nostru.

Prin reconfigurarea subconştientului totul devine posibil!

     Marele secret caracteristic geniilor şi tuturor oamenilor cu adevărat mari ai tuturor timpurilor, este capacitatea lor uluitoare de a intra în contact, fie conştient, fie în stare de transă, cu puterile nelimitate ale subconştientului, eliberându-le şi folosindu-le în favoarea lor prin schimbarea comportamentelor şi prin atingerea scopurilor propuse.          Subconştientul nostru este servitorul, constructorul şi susţinătorul corpului nostru. Învăţând cum sa ne folosim de el şi în ce mod să-i dăm comenzi, singuri sau ajutaţi de un terapeut, el ne va ridica pe culmi nebănuite, asigurându-ne mereu succesul. Cunoscând aceste elemente, putem să recurgem oricând la ajutorul deosebit de valoros al sugestiilor şi autosugestiilor pozitive.

 

     Ştiinţa angrenării creatoare a subconştientului, folosind puterea sugestiilor, ne ajută să pătrundem treptat în profunzimile enigmatice ale subconştientului nostru schimbând programele mentale care ne ameninţă succesul, sănătatea şi fericirea.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383