Eliminarea kilogramelor în plus     Majoritatea adulţilor au urmat o formă de dietă, inevitabilul fiind reluarea vechilor obiceiuri alimentare

şi pierderea masei corporale slabe. Regimul fără exerciţii fizice este, pe termen lung, dezastruos din punct de vedere fiziologic.

    Pentru pierderea în greutate, din punct de vedere al hipnozei, concentrarea se axează pe crearea unei noi filozofii de viaţă, a unui nou angajament faţă de propriul corp şi propria sănătate. Hipnoza care se focalizează pe dietă plus antrenament cardiovascular, adăugat antrenamentului de rezistenţă (ideal ar fi cu greutăţi), îi permite persoanei să mănânce mai mult şi să scadă în greutate. Masa musculară este esenţială pentru menţinerea calităţii vieţii, tinereţii şi vigorii. Persoanele care pierd multă masa musculară în timpul dietelor standard, pierd din condiţia fizică. Masa musculară este vitală şi pentru sănătatea oaselor.

     Hipnoza beneficiază de un sprijin ştiinţific considerabil în privinţa eficienţei ei pentru pierderea în greutate. Odată ce este instalată transa hipnotică, clientul este instruit să aleagă o dietă variată. Este subliniat faptul că problema principală este cea a aportului total de calorii în relaţia cu activitatea fizică, şi nu respectarea orbească a unui regim anume formulat. Scopul este de a schimba relaţia persoanei cu propriul corp şi de a o face să realizeze că lupta cu caloriile este menită doar să restrângă focalizarea. Se evidenţiază şi acceptarea responsabilităţii pentru propriul comportament alimentar.

Exemple de sugestii folosite în programul pentru slăbit:

Angajamentul pe viaţă este o înţelegere specială pe care-o ai cu trupul tău de a-l iubi şi a-l proteja de rău şi, astfel, de a contracara în acelaşi timp multe semne ale îmbătrânirii care sunt, de fapt, semne ale bolii. Acestea pot fi prevenite în mare parte prin angajamentul tău de a fi în formă şi a-ţi alimenta corect corpul. Dacă te accepţi pe tine însuţi, te vei simţi mereu bine cu tine când îţi alimentezi corect corpul.”

     Obezitatea se dezvoltă, de obicei, după un şoc emoţional puternic sau o pierdere importantă, iar golul interior devine prea greu de suportat. După trăirea unei situaţii traumatizante legată de sexualitate ( fiind doar percepută sau chiar realizată la nivel fizic), duce în cazul femeilor, la o luare în greutate la nivelul coapselor şi al şoldurilor. Bărbaţii care simt agresaţi într-un fel sau altul, depun grăsime pe abdomen (revoltă faţă de cei din jur). Uneori, excesul de greutate se poate interpreta ca o dorinţă de a poseda totul. În cazul unui metabolism lent este vorba de o anumită zonă de confort care împiedică acţionarea.

     Adesea, mâncarea este folosită ca un mecanism de apărare de către cei care au probleme cu greutatea, mai ales atunci când sunt trişti, neliniştiţi, stresaţi, singuri şi frustraţi. Când sunt într-o dispoziţie proastă apelează la mâncare şi chiar dacă se simt bine pe moment, creşterea în greutate va provoca ulterior o depresie generală datorată inabilităţii lor de a-şi controla emoţiile. De aici va rezulta sentimentul de vină, care este foarte posibil să reactiveze ciclul, ducând la crearea unui model: depăşirea tristeţii prin mâncare. Unele persoane apelează la diete minune, rapide şi stresante cu programe stricte de cântărire a fiecărei mese, ceea ce poate să le afecteze psihic pe toată durata dietei, şi nu numai. De multe ori persoanele obeze încearcă să piardă din kilogramele în plus, având succes foarte puţin, sau deloc. Eşuarea încercărilor lor de a slăbi duce la descurajare, frustrare, pierderea speranţei şi pesimism în ceea ce priveşte posibilitatea de a slăbi pe cont propriu pe viitor. În acest caz, o primă reacţie este supraalimentarea, ca urmare a dietei anterioare, uneori chiar a înfometării. Apoi, urmează încetinirea metabolismului şi arderea unui număr tot mai mic de calorii. Drept efect, greutatea corporala devine mai mare, la fel ca frustrarea şi sentimentul de neajutorare.

 

     Nu ezitaţi aşadar să abordaţi în mod corect un astfel de demers, apelând la un suport profesionist care îmbină scăderea calorică a hranei cu activitatea fizică şi adaptarea programelor mentale.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383