Despre autohipnoză     Autohipnoza este o stare de transă obţinută de către clientul însuşi. Este o armă puternică în orice proces terapeutic şi clienţii pot să

obţină schimabări pozitive. Ei pot să depăşească anumite obiceiuri nedorite, pot să promoveze relaxarea, concentrarea, şi încrederea  de sine, care poate este lucrul cel mai important în autohipnoză. Eu personal îmi învăţ clienţii autohipnoza pentru ca după finalizarea hipnoterapiei, fiecare să lucreze cu sine zilnic, consolidând ce s-a lucrat la cabinet, dar mai ales, transformând această tehnică într-un mod de viaţă. Autohipnoza este un proces pe care foarte multă lume îl  practică fără să ştie sau fără să  o denumească astfel. Autohipnoză este atunci când ne rugăm sau medităm asupra unor diferite subiecte, probleme, dorinţe, posibilităţi de realizare. Este o transă pe care ne-o autoinducem. Oricât de dificil ar părea, autohipnoza este un instrument la îndemâna multor persoane. Autohipnoza îţi permite să experimentezi într-o altă manieră – ganduri, fantezii, imagini. Scenele care se deruleaza la nivel mental pot părea foarte reale deşi noi ştim că totul se petrece în mintea noastră. Este ca şi cum ai privi un film şi aflându-te în sala de cinematograf te poţi implica în acţiune şi îţi poate fi frică, poţi fi inspirat, excitat, foarte trist, etc. Orice hipnoză este în realitate o autohipnoză. Nu te poate obliga nimeni să te implici profund emoţional într-un film sau într-o carte, dar o poţi face de bună voie şi să te simţi absolut minunat. Dacă doreşti să faci ceva, te poţi imagina făcând acel lucru de nenumarate ori. Se mai numeşte şi reparcurgerea drumului de atingere a scopului. Ideea este motorul acţiunii.

      Cele mai frecvente probleme apărute în cadrul acestei proceduri sunt legate de expectanţele prea mari sau prea rapide privitor la efectele autohipnozei. Va trebui să vă înarmaţi împotriva dezamăgirii premature sau expectanţelor excesive. De asemenea, sunt persoane care îşi doresc magie instantanee şi întâmpină rezistenţe în a-şi scrie un script sau a înregistra un CD, iar aceste persoane ar trebui să apeleze la un hipnoterapeut.

     Una din intrebările frecvente este: cum pot eu, fiind în transă, să îmi dau  o sugestie? Sunteţi foarte capabili să vă daţi în stare de transă sugestia necesară, pentru că sunteţi mult mai alerţi decât în stare conştientă şi ştiţi mult mai bine de ce aveţi nevoie pentru a vă ajuta. De exemplu, relaxaţi-vă şi puneţi-vă singur întrebarea: de ce am nevoie  ca să fiu mai fericit (mai calm, cu mai mult respect faţă de mine însumi, să am mai multă încredere în mine, să fiu mai tolerant, etc) şi observaţi cum răspunsurile curg, vin de la sine, se leagă unele de altele. Dacă aveti greutăţi în comunicare cu eul dvs, nu renunţaţi ci spuneti: nu pot acum să comunic cu mine însumi, dar vreau să învăţ să comunic cu mintea mea subconştientă (făcând astfel un scop din ceea ce credeaţi că e o piedică). Mintea subconştientă face parte din mine şi vreau să mă înţeleg  pe mine ca un tot unitar, să ştiu ce fel de dorinţe are eul meu.

     O alta întrebare comună este: cum o să mă trezesc din transă? Formula e simplă: voi ieşi din transă după 20 minute, sau la simpla mea dorinţă, sau voi trece din transa direct în somnul obişnuit. Nu există un timp la care se poate limita autohipnoza. Este însă bine să introduceţi în scriptul înregistrat, sau să programaţi mental: voi ieşi din transă peste exact 15 minute, sau când va începe să sune ceasul, sau când sună cineva la uşă etc. În această stare particulară de conştiinţă, psihicul nostru devine mult mai receptiv la informaţii noi. Creierul uman este precum un calculator şi poate să atingă performanţe maxime, dacă ştim să-l utilizăm într-o manieră optimă. Autohipnoza ne poate ajuta. Autohipnoza ne permite să-l programăm pe ideea de optimizare fizică si psihică.

     Puteţi să faceţi autohipnoză de câte ori doriţi dumneavoastră şi cât de mult (timp) doriţi. Durata şi beneficiul sau scopul îl stabiliţi la început cu ajutorul hipnoterapeutului, urmând ca mai târziu să lucraţi pentru orice scop, problemă doriţi urmând paşii învăţaţi deja. Odată învăţată autohipnoza, şi mai ales exersată zi de zi, vă va aduce un echilibru extraordinar în viaţă, dar mai ales o cheie de rezolvare a problemelor.

 

 

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383