Influenţa transei hipnotice asupra sistemului digestiv, secreţiilor şi metabolismului     S-a demonstrat că dacă unui subiect hipnotizat i se sugerează că mănâncă o mâncare imaginară, din carne de vită şi proteine, această sugestie a produs o creştere a

secreţiei gastrice. De asemenea, când alimentaţia imaginară era constituită din grăsimi se producea contracţia  bilei acompaniată de creşterea fluxului lipazelor şi a bilei. Aceste efecte nu sunt atât de surprinzătoare, din moment ce ştim că simpla amintire a unei prăjituri ne poate produce salivarea. S-a raportat că se poate produce creşterea şi descreşterea acidităţii gastrice prin simpla sugerare a plăcerii sau dezgustului.

Peristaltismul (mișcare de contracție urmată de o relaxare periodică a musculaturii stomacului și intestinului, care se propagă sub formă de unde și face ca alimentele să fie împinse de-a lungul tubului digestive) poate de asemenea sa fie influenţat puternic de sugestie şi de aceea acţiunea intestinelor deseori poate să fie reglată prin intermediul hipnozei. De aceea, dacă cineva în transă bea  apă cu sugestia că este un puternic laxative, va urma o reacţie adecvată.  Secreţiile salivei şi ale transpiraţiei au fost raportate că pot să fie produse în transa hipnotică. Ochii unui client pot să înceapă să lăcrimeze dacă i se spune că miroase o ceapă. De asemena, secreţia lacrimilor poate  sa fie indusă prin sugerarea unei emoţii puternice. Cresterea cantităţii laptelui produs de mamă poate să fie facilitat prin hipnoză, această creştere putând să fie considerabilă. 

Dacă i se sugerează unui client  în transă adâncă faptul că nu a mâncat de mai multe zile nimic, se produce o scădere a zahărului în sânge. Dacă i se sugerează ca el se bucură de o delicioasă masă cu produse de patiserie, creme, zahăr, se înregistrează o ridicare a zaharului in singe, chiar dacă el in realitate nu a mâncat nimic. Nivelul zahărului în sânge este crescut de către adrenalină şi de aceea dacă o emoţie adincă, o spaimă, supărare are loc, mai multă adrenalină este lăsată în sistemul circulator şi zahărul în singe mobilizează corpul pentru acţiune şi asigură suficientă aprovizionare cu energie pentru mişcările musculare care se anticipează să fie relizate. Din moment ce emoţiile pot să fie uşor produse de sugestia hipnotică, producerea adrenalinei, efectul asupra nivelului zahărului în sânge devine uşor de înţeles.

 

Pornind de la acestea, putem înţelege cum funcţionează hipnoza şi cum ne poate ajuta în scăderea în greutate sau în tratarea anumitor afecţiuni fără să ne intoxicăm cu medicamente miraculoase.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383