IERTAREA în hipnoterapie“Trăim în lumina acţiunilor noastre reflectate din trecut. Toate lucrurile pe care le-am făcut în trecut, le facem în continuare în prezent, în mintea noastră “.(Dave Elman)

     De multe ori nu mai putem face nimic pentru o situaţie care a avut loc în trecut. Totuşi

situaţia respectivă ne poate producesuferinţă.  Iertareaeste antidotulşi ne oferă eliberarea de sentimentele nocive, reprimate, înnăbuşite din interiorul nostru. Aceste sentimente ne fac în continuare să suferim şi ne fac să ne distragem de la sentimentele neplăcute mâncând în exces, folosind substanţe nocive sau făcând acţiuni pe care le vom regreta mai târziu.

     Iertarea este pentru cel care iartă, nu pentru cel care a greşit (ofensatorul).

Dacă decidem să iertăm, noi vom fi singurii beneficiari ai iertării: ne eliberăm de sentimentele negative, de presiunea emoţională pe care am acumulat-o ca urmare a întâmplării din trecut. Realizăm că, atât timp cât nu iertam, persoana care ne-a rănit, aceasta va continua să ne rănească.

A ierta nu înseamnă a uitaevenimentele care s-au întâmplat, nu înseamnă a găsi o scuzăpersoanei care ne-a rănit. Cea mai bună tehnică de a neutraliza ofensatorul şi emoţiile asociate este de a ierta această persoană (şi toate persoanele cu rol de ofensator descoperite în regresia hipnotică).

     Iertarea este un proces ce se desfăşoară în mai multe etape. Fiecare om acţionează în funcţie de programele din subconştient , în funcţie de modul în care a învăţat să reacţioneze într-o anumita situaţie. De asemenea, înseamnă să realizăm că acea persoană nu avea nicio altă opţiune de a acţiona altfel. Iertarea nu are nicio valoare dacă este privită că un simplu cuvânt.

     A ierta cu adevărat înseamnă a înţelege că evenimentele întâmplate nu mai pot fi schimbate, iar singurul mod de a ne elibera de povara emoţională cauzată de către ofensator este să-i transmitem acceptare şi iubire necondiţionată.

     Iubirea este antidotul necesar pentru a neutraliza furia, teama şi vinovăţia! Este absolut esenţial să se înţeleagă importanţa alegerii de a ierta : atâta timp cât vom alege să îi oferim acceptare şi iubire necondiţionată ofensatorului, vom fi liberi de toate constrângerile emoţionale provocate de acea persoană.

     Hipnoza ne oferă posibilitatea extraordinară de a transmite aceste informaţii unei persoane aflate într-o stare ridicată de sugestibilitate. Iertarea creează o transformare pozitivă extrem de puternică, deoarece întregul proces se realizează la nivelul identităţii acelei persoane, adică la nivelul minţii subconştiente. De cele mai multe ori o emoţie negativă este simţită ca o tensiune într-o anumită parte a corpului. De cele mai multe ori aceasta tensiune se acumulează la nivelul organelor controlate de către sistemul nervos autonom. Pentru unele persoane acesta tensiune se află la nivelul stomacului provocând ulcerul gastric, la alte persoane apare la nivelul căilor respiratorii şi se numeşte astm. Odată realizată iertarea, acea tensiune dispare şi odată cu ea va dispărea şi afecţiunea respectivă. Senzaţia pe care clientul o simte este de uşurare, de eliberare, de linişte fizică, emoţională şi sufletească. Iertarea înseamnă eliberarea din lanţurile emoţionale şi aduce cu sine o perspectivă nouă pozitivă din toate punctele de vedere în viaţa unei persoane. La fel cum organismul vindeca după rană fizică, în acelaşi fel mintea subconştientă se vindeca odată ce trauma emoţională a fost înlăturată.

Îi iertăm pe alţii, dar ne iertăm şi pe noi înşine, acceptându-ne şi iubindu-ne…

 

Efectele iertării sunt pur şi simplu miraculoase!

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383