Iubirea - de la Atom încoace sau Cum să scapi de singurătate   Dacă ai supravieţuit mai multor relaţii eşuate, te întrebi, poate, de ce continui să încerci...

       Te asigur că nu perseverezi doar de dragul sentimentului de bine (care durează uneori, mult prea puţin), sau datorită reclamelor TV cu cupluri îndrăgostite... În ciuda experienţelor trăite şi a statisticilor sumbre în ceea ce priveşte rata divorţurilor, perseverezi pentru că eşti făcută pentru a forma şi întreţine legături emoţionale puternice. Fiinţele umane nu sunt făcute să trăiască singure.

Femeia-energie în mecanica cuantică

     Conform fizicii cuantice, în atomi nu există substanţă fizică. Subunităţile care alcătuiesc atomii nu sunt formate din materie palpabilă, ci din vortexuri de energie, invizibile şi extrem de puternice. Aşadar, materia este o ciudată formă de energie, nu de natură fizică. Deci, moleculele care sunt formate din atomi, sunt şi ele vortexuri de energie. Prin urmare, celulele, care sunt formate din molecule, sunt şi ele vortexuri de energie. Atunci, fiinţele umane-formate din mii de miliarde de celule-sunt..vortexuri de energie...Da, ştiu că fizica clasică sugerează că principiile mecanicii cuantice se aplică doar la nivel subatomic, însă unii fizicieni susţin că principiile mecanicii cuantice au implicaţii profunde în viaţa noastră personală. Odată ce acceptăm faptul că suntem fiinţe fundamental energetice, indisolubil legate de uriaşul câmp energetic dinamic din care facem parte, nu ne vom mai considera indivizi neputincioşi, izolaţi, care au avut norocul să câştige loteria evoluţionistă darwiniană... Nu trebuie să fii expert în domeniul relaţiilor sau specialist în fizica cuantică ca să înţelegi că natura ne asigură că suntem în locul potrivit sau cu persoana potrivită. Simplul fapt de a ne afla în aceeaşi încăpere, cu un partener care se află în armonie cu noi, face să ne crească energia şi calitatea vibraţională... Creierul nostru transmite semnale în afara capului, în mediul înconjurător şi răspunde semnalelor din mediul înconjurător (ex. în medicină măsurătorile EEG prin fixarea unor senzori şi electrozi pe scalp. Magnetoencefalograma face acelaşi lucru, doar că sonda utilizată nici măcar nu atinge capul. Stimularea magnetică transcraniană SMT, generează un câmp magnetic în exteriorul capului pentru a induce activitate electrică într-o anumită porţiune a creierului-metodă folosită în tratarea depresiilor rezistente la alte terapii etc). În plus, câmpul minţii este răspunzător de eliminarea şi diseminarea neuropeptidelor şi a altor neurotransmiţători care controlează activitatea celulelor şi a genelor.

     Ne construim viaţa cu ajutorul credinţelor noastre şi transmitem aceste credinţe în mediul energetic din jurul nostru. Atenţie! Gândurile negative, autocriticile, judecăţile de valoare etc. toate contribuie la construcţia propriei vieţi. Ne creăm propriile relaţii şi, posedând această cunoaştere, avem libertatea de a crea orice fel de relaţii dorim. Fie că eşti îndrăgostită, fie că fugi din calea unui pericol, mintea determină compoziţia chimică a sângelui, care, la rândul lui, controlează biologia şi genetica. Mintea interpretează percepţiile pe care le avem despre lume, iar creierul lucrează şi creează biochimia care ne completează percepţiile (estrogenul şi testosteronul duc la sex, dopamina provoacă dorinţa şi plăcerea, oxitocina ne asigură legăturile de iubire, serotonina ne duce până la dezvoltarea unor obsesii, etc). În ciuda nenumăratelor exemple de oameni care îşi lasă hormonii şi genele să le conducă viaţa, chiar este posibil să creezi un nivel superior de iubire...

Vinovaţi de singurătate...

Fie că eşti tânără, în vârstă, căsătorită sau nu, cu copii sau nu, potenţialul de seducţie poate fi măsurat şi poate fi îmbunătăţit. Natura ne-a binecuvântat cu acest lucru pentru a ne găsi un partener, pentru a ne îndrăgosti de el şi a-l iubi.

Foştii – acum că ştii atât de multe despre el, ai mai începe o relaţie cu el? E nevoie de doi, pentru a forma un cuplu. Eliberarea de fostul înseamnă să nu-i mai dai putere asupra ta. Oamenii intră în viaţa noastră atunci când trebuie şi ies atunci când nu mai avem nevoie de ei. Fiecare experienţă pe care o avem contribuie la dezvoltarea noastră. Pierderea unei relaţii aduce multă durere, însă îţi dă posibilitatea de a intra într-una mai bună, mai împlinită.

Aşteptările prea mari- înainte să pretinzi de la cineva să fie perfect, asigură-te că tu eşti aşa. Ok, asta-i imposibil. Dezvoltă-ţi calitatea aşteptărilor prin a înţelege realitatea din prezentul din viaţa ta. Revizuieşte ceea ce eşti dispusă tu să oferi într-o relaţie. Exerciţiu: fă o listă cu 100 de calităţi pe care vrei să le aibă partenerul tău. Timp de 7 zile, taie de pe listă câte 10 , în fiecare zi. Fă o altă listă cu 100 de calităţi de-ale tale. Identifică în lista calităţilor tale , cele 30 rămase de la el. Eşti multumită? Acum aceste 30 de calităţi comune se împart la doi, renunţând la 15 dintre ele. Ok, investiţia ta e una confortabilă, de doar 15 calităţi, la fel şi a lui. Sunt suficiente aşteptări, nu crezi?

Vârsta – S-a demonstrat că, odată cu înaintarea în vârstă, oamenii se simt din ce în ce mai seducători, chiar dacă nu dau această impresie. A te feri să îmbătrâneşti, ca şi cum asta ar fi o boală, este împotriva firii umane. Fiecare etapă din viaţa noastră are farmecul ei. Lăsăm deoparte mass-media sau industria farmaceutică şi cosmetică, acestea având ca scop îndoctrinarea ideii de frumuseţe=tinereţe.

Ciclul hormonal – unele femei pot avea fluctuaţii mari de estrogen şi progesteron în perioada unei luni. Când sunt după ciclu, îşi doresc un partener mai masculin, iar după ovulaţie unul mai grijuliu, protectiv. Atenţie!

Statulul social – astăzi, femeia singură nu mai este deloc demnă de milă, din contră, este considerată ca fiind puternică (financiar, comportamental etc) devenind modelul contemporan de seducţie. Totuşi, odată ce ai un anumit statut social, ţi-e greu să cobori ştacheta. Intreabă-te atunci, pentru ce ai nevoie de un partener: să te facă să râzi, să te îmbrăţişeze, să te iubească etc, şi nu uita asta.

Felul în care arăţi – persoanle atractive sunt mult mai preocupate de înfăţişarea lor, decât altele. Puţini ştiu că persoanele care îşi fac operaţii estetice suferă de tulburare dismorfică a corpului. Uneori, poţi rata un partener pentru că tot ce contează pentru tine e felul în care arăţi. Aminteşte-ţi că undeva există întotdeauna cineva care te va plăcea aşa cum eşti. Evident, asta nu înseamnă să nu te îngrijeşti, ci să nu devii atât de superficială încât singurele tale calităţi să fie cele vizibile cu ochiul liber. Exerciţiu: uită-te în oglindă şi imaginează-ţi că eşti cea mai de încredere prietenă a celei din oglindă. Ce sfaturi i-ai da? Dar dacă ai fi bărbat, ce ţi-ar plăcea, şi ce nu, la ea?

Mame– la un bărbat trebuie să vezi masculinitatea lui, nu totalitatea problemelor pe care le are...Rolul de mamă este doar pentru eventualii tăi copii, atât.

Obişnuinţa – Există structuri în creierul nostru care reglează atât plăcerile pe care le avem, cât şi durata lor. Dacă a trecut mult timp fără să faci sex, apare fenomenul obişnuinţei având ca rezultat scăderea libidoului, sau chiar dispariţia lui. Libidoul e influenţat de următorii hormoni: testosteron, estrogen, vasopresina, oxitocina, dopamina-cea mai importantă, numită şi molecula dorinţei şi serotonina. Iar genele tatălui tău dictează într-o măsură foarte mare comportamentul tău sexual. Dopamina dă energie. În stările depresive, se secretă foarte puţin influenţând negativ toţi ceilalţi hormoni. Excesul de dopamină, duce la comportamente obsesive, iar ambiţia se transformă în delir de putere, încrederea de sine devine megalomanie sau narcisism, fantezia devine nebunie, iar sexul se transformă în nimfomanie. Atenţie la antidepresive şi contraceptive! Un rol important în secretarea testosteronului îl are zincul. Nu ai chef de sex? Poate ai deficit de zinc. Prea mult stres duce la scăderea libidoului, la fel şi kilogramele în plus.

Vrei un iubit?

Ieşi din casă: oriunde, oricând, cu oricine! Fii puţin obraznică! Iubeşte-ţi corpul! Stabileşte-ţi anumite standarde referitoare la el şi la relaţia pe care o vrei. Nu te lega de bărbaţi însuraţi! Fostul e inexistent! Schimbă rutina! Găseşte-ţi preocupări noi! Înscrie-te la dans, învaţă să pictezi, cântă la un instrument muzical etc.

Învăţăm să trăim din iubire şi ne eliberăm prin iubire. Nu există în lume un alt sentiment care să ne facă atât de neputincioşi, decât dragostea. Dragostea contribuie la modelarea noastră umană. Iubind, trecem printr-o paletă largă de emoţii: de la fericire la durere, de la extaz la agonie, de la plăcere la furie, de la ură la dorinţa de a avea pe cineva lângă noi. Creierul omului îndrăgostit este foarte interesant. Dreagostea se vede în aria tegmentalis ventralis, zona în care se secretă dopamina. Este zona creierului reptilian, asociată cu dorinţa, concentrarea, pofta şi recompensa. Fericirea pe care o simţim când suntem îndrăgostiţi, ne schimbă realmente creierul, mintea, sănătatea şi, să nu uităm, vibraţia energetică. Femeile au astăzi libertatea de a alege să se bucure de viaţă. Pot iubi şi se pot lăsa iubite la orice vârstă.

Îndrăzneşte să rezonezi cu vibraţia iubirii, vortex energetic ce eşti!

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383