“Secrete” ale vieţii şi sănătăţii. 5. Să ne vindecăm viaţa!     Aşa cum v-am obişnuit, în articolele precedente, şi azi vă punem la dispoziţie o variantă de exerciţiu de autovindecare şi îmbunătăţire a calităţii vieţii, pe care îl puteţi aplica singuri. Pentru cei care nu se descurcă, toate tehnicile se regăsesc în terapiile aplicate în cadrul cabinetului Numai Terapie Vie.

 

     „Miracole se întâmplă, dar nu împotriva Naturii, ci în opoziţie cu ceea ce ştim noi despre Natură” (Sf. Augustin)

     Dumnezeu ne-a înzestrat cu posibilitatea vindecării miraculoase, atunci când ne-a creat, ca parte a intenţiei Lui iniţiale privind lumea, iar aceasta ne este încă accesibilă…

Aşa cum am vorbit anterior, stresul este sursa relelor din viaţa noastră. Vindecarea înseamnă eliminarea stresului. Aşadar, există un sistem al vindecării care transformă modelul energetic distructiv -sau a frecvenţei aflate la baza imaginii distructive- într-unul sănătos. Energia vindecătoare, îndreptată spre diferite combinaţii ale celor patru centri de sănătate din organismul nostru, este utilizată pentru vindecarea diverselor convingeri şi imagini nesănătoase.

Cei patru centri de vindecare din organism corespund centrilor principali de control din fiecare celulă a corpului. Urmărind calea energiei sănătoase de-a lungul celor patru centri de vindecare, putem identifica foarte uşor sistemele fizice corespunzătoare, respectiv centrii de control pentru fiecare sistem, organ şi celulă din corp:

Rădăcina nasului. Glanda pituitară şi glanda pineală.

Tâmplele. Funcţionarea superioară a emisferelor cerebrale şi hipotalamusul.

Maxilarul. Zona cerebrală reactivă emoţional, care cuprinde amigdala şi hipocampusul, plus coloana vertebrală şi sistemul nervos central.

Mărul lui Adam. Coloana vertebrală şi sistemul nervos central, plus tiroida.

     Exerciţiul vindecării se face prin îndreptarea tuturor celor cinci degete de la ambele mâini către unu sau mai mulţi centri de vindecare, de la o depărtare de 5-7,5 cm de corp. Mâinile şi degetele îndreaptă fluxul de energie către centrii de vindecare. Centrii de vindecare activează un sistem energetic de vindecare care funcţionează în paralel cu sistemul imunitar. În loc să omoare bacteriile şi viruşii, el ţinteşte amintirile legate de problemele pe care persoana le are şi la care se gândeşte (sau nu). Prin folosirea unor frecvenţe de energie pozitivă, vindecătoare, el anulează şi înlocuieşte frecvenţele negative, distructive. După ce frecvenţele distructive sunt anulate, imaginea va rezona cu energia sănătoasă, contribuind la starea de sănătate a celulelor, organelor şi sistemelor organismului în care se află. Energia vindecătoare transformă energia distructivă, care a fost stocată sub formă de amintiri celulare (vezi articolele anterioare, din serie) în organism/minte, ajungând, în final, să influenţeze fiziologia fiecărei celule din corp.

     Exerciţiul pune în funcţiune combinaţii ale celor patru centri de vindecare într-o secvenţă de priorităţi. Secvenţa de priorităţi este foarte importantă pentru îndepărtarea stresului din organism legată de o anumită problemă şi vindecarea amintirilor celulare legate de acea problemă. Durata unei poziţii este de şase minute, timp în care sunt activaţi acei centri de vindecare prin intermediul degetelor. Acest lucru se poate face stând confortabil în fotoliu (aşa cum v-am obişnuit, încă un exerciţiu pe care-l puteţi pune singuri în practică, fără să aveţi nevoie de vreo iniţiere anume).

     În cazul nostru, energia vindecătoare înseamnă iubirea pură. Aşa cum lumina albă, pură, conţine toate culorile luminii, şi iubirea pură cuprinde toate virtuţile (curaj, adevăr, loialitate, bucurie, linişte, răbdare etc). De fapt, frecvenţa energetică a iubirii pure poate vindeca orice. Frecvenţa vibraţiei iubirii este resursa supremă de vindecare. În momentul în care accesăm şi activăm amintirea iubitoare, frecvenţa iubirii se propagă în corp şi are un efect fiziologic vindecător corespunzător. Vestea bună este că vindecarea problemelor din temelii se află în sufletul omenesc şi nu în ceva din afara noastră. Nu avem nevoie decât de o modalitate de a lua puterea resurselor de iubire din suflet şi a o folosi la vindecarea imaginilor distructive care duc la boală. Acest exerciţiu conţine şi o rugăciune. Rugăciunea este una dintre cele mai studiate practici în medicină. S-a demonstrat în repetate rânduri că rugăciunea îi ajută pe oameni să se vindece. Aşadar, primul pas în acest demers  este rugăciunea:

Mă rog ca toate imaginile negative, convingerile nesănătoase, amintirile celulare distructive, ştiute şi neştiute, şi toate problemele fizice legate de __________ (problema sau necazurile mele) să fie identificate, scoase la iveală şi vindecate pentru ca eu să mă umplu de lumina, viaţa şi iubirea de Dumnezeu. Mă rog şi ca eficienţa acestei vindecări să fie sporită de 100 de ori sau mai mult.”

Utilizaţi cele patru poziţii din exerciţiu în ordinea în care urmează să vi le dau şi luminaţi-vă centrii de vindecare cu degetele relaxate ca şi cum vârfurile degetelor ar fi un mănunchi de puncte luminoase de la o distanţă de 5 cm de corp. Nu este important dacă degetele stau drepte sau încovoiate, contează ca ele să ţintească zona centrului de vindecare.

Rădăcina nasului: între rădăcina nasului şi mijlocul distanţei dintre sprâncene

Mărul lui Adam: deasupra mărului lui Adam.

Maxilarele: la baza dinspre ureche a mandibulei, de ambele părţi ale capului.

Tâmplele: 1,25 cm deasupra tâmplei şi 1,25 cm de la tâmplă spre spatele capului de ambele părţi.

Fiecăruia din cei patru centri îi corespunde o poziţie normală a mâinii şi o poziţie de sprijin. Pentru poziţiile normale, vârfurile degetelor se află la o distanţă de 5-7 cm de centrul de vindecare. În poziţiile de sprijin, vârfurile degetelor sunt aşezate deasupra centrului de vindecare dintr-o poziţie aflată la 5-7 cm dedesubt sau lateral faţă de centrul de vindecare. Dacă mâinile se deplasează de la centru, vindecarea tot se va produce, intenţia de a vindeca fiind mai importantă decât rigoarea poziţiei mâinilor. Vă ajută să evaluaţi disconfortul pe care îl simţiţi, când vă gândiţi la problema pe care o aveţi, pe o scară de la 1-10 (10 fiind disconfortul maxim). Astfel, prin observarea descreşterii disconfortului se poate măsura progresul făcut. Lucraţi într-un loc liniştit unde vă puteţi relaxa fără întreruperi sau distragerea atenţiei.

Secvenţa în care se execută exerciţiul este următoarea:

  1. Evaluaţi problema pe care o aveţi pe scara de la 1-10
  2. Identificaţi-vă sentimentele şi convingerile nesănătoase legate de problemă
  3. Gândiţi-vă când a existat în trecut, un moment în care v-aţi simţit la fel chiar dacă în alte circumstanţe. Căutaţi o senzaţie identică.
  4. Evaluaţi amintirea veche pe o scară de la 0-10. Dacă sunt mai multe, căutaţi amintirea cea mai puternică sau cea mai veche şi lucraţi întâi cu ea. Ce deranjează în prezent creează probleme pentru că este legat de o amintire nevindecată. Deseori când vindecaţi amintirea cea mai puternică (veche), toate amintirile legate de esenţa acelei amintiri se vor vindeca simultan.
  5. Rostiţi rugăciunea de vindecare introducând toate problemele descoperite.
  6. Faceţi exerciţiul vindecării menţinând fiecare poziţie circa 30 sec repetând o declaraţie de concentrare asupra adevărului care contracarează orice convingere nesănătoasă.

Exemple de afirmaţii de adevăr:

„Când iert învăţ să văd lucrurile aşa cum le vede D-zeu pentru a înţelege de ce se întâmplă aceste lucruri ştiind că toate se întâmplă înspre binele meu superior.”

„Îmi permit să fiu iubit şi iertat de mine însumi, de D-zeu şi de ceilalţi oameni.”

„Aleg să răspund numai prin adevăr şi iubire.”

„În timp ce inima mi se vindecă, învăţ aceste adevăruri şi le simt în inima mea: sunt demn de iubire; sunt iertat; sunt valoros; viitorul este plin de speranţă; sunt în siguranţă; mă bucur de fiecare moment; am încredere în mine şi în ceilalţi; mă iubesc aşa cum sunt; pot să iau propriile decizii; accept să mă iubesc şi să mă respect aşa cum sunt.”

„Inspir viaţă, expir ruşine

Inspir lumină, expir frică

Inspir dragoste, expir vinovăţie

Inspir voia Divină, expir ego-ul.”

Când lucraţi cu acest exerciţiu, nu vă concentraţi asupra părţii negative, ci a celei pozitive. Asiguraţi-vă că treceţi prin toate cele patru poziţii înainte de a vă opri. Faceţi exerciţiul cel puţin 6 minute. Timpul se poate prelungi dacă v-aţi evaluat problema la mai mult de 5 sau 6 pe scară.

  1. După ce aţi făcut exerciţiul evaluaţi-vă din nou problema. Când amintirea cea mai puternică (veche) scade până la 0 sau 1, puteţi trece la următoarea amintire sau problemă.

Puteţi face exerciţiul vindecării şi pentru altcineva folosind rugăciunea în felul următor:

Mă rog ca toate imaginile negative, convingerile nesănătoase, amintirile celulare distructive, ştiute şi neştiute şi toate problemele fizice legate de -------------- (problema persoanei) să fie identificate, scoase la iveală şi vindecate pentru ca ---------(numele persoanei) să se umple de lumina, viaţa şi iubirea de Dumnezeu. Mă rog ca eficienţa acestei vindecări să fie sporită de 100 de ori sau mai mult.” Când aţi terminat, rugaţi-vă simplu: „Trimit integral efectele acestei vindecări către ------- (numele persoanei), cu iubire.”

Se recomandă efectuarea exerciţiului de trei ori pe zi. Consecvenţa este cheia (la fel ca în toate demersurile terapeutice).

     Atenţie, este înlăturată doar intensitatea emoţională a imaginii din amintire, şi nu amintirea în sine. Încercaţi să vă concentraţi pe imaginile pline de iubire atunci când faceţi acest exerciţiu. Identificaţi imaginile respective gândindu-vă la persoane din viaţa voastră care vă iubesc. Pot fi oameni din trecut sau din prezent, prieteni, membri de familie, sau chiar animale de companie. Vă recomand să îi includeţi pe Dumnezeu şi pe Isus printre aceştia. Imaginaţi-vă înconjurat şi iubit de cei din lista iubirii, iar ceea ce vă imaginaţi este adevărul. Relaxaţi-vă şi bucuraţi-vă de iubirea lor care vă atinge sufletul. Atenţie, unii oameni au imagini negative despre cei care ar fi trebuit să-i iubească şi nu au exprimat adecvat acea iubire. Nu-i includeţi pe aceştia pe listă. Lista să-i cuprindă doar pe cei a căror iubire vă încălzeşte inima.

     Atenţie, exerciţiul lucrează la nivel subconştient, aşa că nu este absolut necesar să vă amintiţi conştient o imagine.

Aşadar, să recapitulăm:

Pasul I

Vă sugerez  ca mai întâi să folosiţi acest exerciţiu la problema care vă deranjează cel mai mult. Parcurgeţi paşii recomandaţi şi identificaţi emoţia care stă la baza problemei. Evaluaţi problema pe o scară de la 1-10. Încercaţi să identificaţi amintiri ale unor alte momente când aţi avut acelaşi sentiment. Evaluaţi acea amintire în funcţie de cum vă deranjează în prezent. Includeţi amintirea sau amintirile care apar pe lângă problema curentă în rugăciune. Executaţi exerciţiul. După ce aţi terminat reevaluaţi amintirea. Continuaţi să lucraţi cu acea amintire până ajunge sub nivelul1-adică sunteţi perfect liniştiţi când vă amintiţi acel lucru. Continuaţi apoi să lucraţi cu alte amintiri până ce scad la nivelul 0 sau 1.

Pasul II

Luaţi detectorul de probleme sufleteşti şi încadraţi problemele voastre în una sau mai multe dintre cele 12 categorii de probleme sufleteşti.

Toate problemele pe care le are o persoană intră într-una sau mai multe dintre următoarele categorii (pe care le vom dezvolta într-un material auxiliar):

1-imposibilitatea de a ierta

2-acţiuni vătămătoare

3-convingeri greşite

4-iubire contra egoism

5-bucurie contra tristeţe (depresie)

6-linişte contra anxietate

7-răbdare contra supărare (frustrare, nerăbdare)

8-bunăvoinţă contra respingere (asprime)

9-bunătate contra lipsă de bunătate

10-încredere contra control

11-umilinţă contra mândrie nesănătoasă (aroganţă, controlul imaginii)

12-autocontrol contra lipsa controlului

Începeţi să lucraţi cu categoria la care staţi cel mai prost. Căutaţi amintirile care vă vin în minte, evaluaţi-le pe scara de la 1-10, aplicaţi exerciţiul pe aceeaşi problemă până ce emoţia ajunge sub 1 ca la Pasul I. Continuaţi să lucraţi până aţi rezolvat toate problemele, conform evaluării.

Pasul III

După ce v-aţi îmbunătăţit rezultatele cele mai slabe, treceţi prin cele 12 categorii şi lucraţi câte una pe zi. Aceasta vă dă siguranţa că aţi abordat toate problemele, programul de întreţinere putând fi continuat întreaga viaţă.

 

 

(urmează o detaliere a celor 12 categorii de probleme sufleteşti, pentru cei interesaţi)

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383