Manifestarea dorinţei în găsirea unui partener de viaţă     Legea atracţiei este o regulă simplă, care afirmă că elementele asemănătoare se atrag. Puteţi înţelege legea atracţiei fie din perspectivă fizică, fie metafizică.

Din perspectiva metafizică, se spune că oamenii cu aceeaşi energie se atrag unii pe alţii. Din perspectivă fizică, spunem că tindem să atragem în viaţa noastră oamenii pe care-i căutăm pentru a ne satisface necesităţile sau dorinţele. Atunci, sistemul reticular al creierului nostru, începe să filtreze oamenii din viaţa noastră, acceptându-i numai pe aceia care se pot califica pentru a ne îndeplini nevoile. Ajungem astfel, să ne folosim puterea minţii pentru a găsi acele persoane care să ne ducă la un nivel superior, unde energia acestor persoane să ne ajute să ne expandăm propriile resurse…

Acest proces de a aduce persoane deosebite în viaţa noastră funcţionează la fel de bine şi în relaţiile amoroase. Să ne gândim la anvergura iubirii. Relaţiile sentimentale sunt doar un aspect al acestui sentiment. Există şi iubirea faţă de oameni, de animale, de univers, de Creator, de sine. Toate aceste zone ale iubirii includ unele concepte similare şi unele teme care sunt cu totul diferite. Dar haideţi să ne uităm puţin la relaţiile sentimentale.

Când ne îndrăgostim de cineva, cel mai adesea ignorăm defectele şi comportamentele negative ale persoanei respective. Oamenii implicaţi într-o relaţie sentimentală reală şi de durată, vor descoperi aceste trăsături negative, însă îşi vor iubi partenerul în pofida acestor descoperiri. Dar pe cine căutăm?

Multe persoane, când încep să-şi caute un partener de viaţă, nu fac decât să se uite în proximitate, întrebându-se de ce nu găsesc acolo partenerul ideal…înainte de a începe căutarea, trebuie să ştim ce căutăm şi pe cine căutăm.

Fără îndoială, vor exista mulţi oameni care să corespundă descrierii persoanei pe care-o căutăm. Pur şi simplu nu vom face altceva decât să ţinem cont de ideile generale cu privire la o persoană importantă. Toate aceste idei se pot schimba. În mod similar, vom fi dispuşi să operăm unele modificări de ordin personal, dacă e necesar, pentru a crea o relaţie sentimentală armonioasă. La început, aceste lucruri pot părea să intre în conflict cu filozofia de a accepta fără să judecăm – şi nu este deloc aşa. Punctele noastre tari şi cele slabe, ca potenţial partener, sunt cele care vor determina în mare măsură succesul sau eşecul evoluţiei relaţiei.

În exerciţiul ce urmează veţi descoperi ce anume vă face să fiţi ales ca partener, dar şi ce căutaţi dumneavoastră la un partener de viaţă.

  1. Completaţi  zece trăsături pe care partenerul se va bucura să le găsească la dumneavoastră, cele mai importante atribute spirituale, emoţionale, mentale, fizice.
  2. Ce probleme aveţi, pe care s-ar putea să le aduceţi într-o relaţie .
  3. Pentru fiecare dintre cei zece factori de risc (probleme) de la punctul 2, scrieţi dacă acel neajuns poate sau nu să fie schimbat. Dacă vă e imposibil să schimbaţi o anumită problemă inerentă, scrieţi cuvântul imposibil în dreptul ei.
  4. Notaţi calităţile pe care vreţi să le găsiţi la viitorul partener, tot ce consideraţi că este obligatoriu (stil de viaţă, caracteristici mentale, atribute fizice, concentrare spirituală etc). veţi şti dacă o condiţie vi se pare obligatorie sau nu, răspunzând la următoarea întrebare: dacă persoana ar avea toate celelalte calităţi , cu excepţia……………………, aş putea fi fericit lângă această persoană? Dacă răspunsul este negativ, atunci aveţi de-a face cu o trăsătură de tipul "neapărat" sau "în nici un caz" pe care-o căutaţi. Aceste atribute obligatorii vă pot limita drastic şansele de a descoperi partenerul dorit, aşa că mare atenţie la ce scrieţi.
  5. Acum, că ştiţi exact ce anume nu vreţi, gândiţi-vă la ce aţi dori să vă ofere partenerul. Printre acestea se pot include atribute fizice, capacităţi mintale, fler financiar, stabilitate emoţională, concentrare spirituală, sau orice altceva.

Manifestarea dorinţei

Pentru a manifesta ce ne dorim, în primul rând, trebuie să avem o imagine, o idee, o dorinţă , o imagine cu ce vrem noi să manifestăm în realitatea fizică. Avem nevoie de entuziasm-inspiraţie divină,  acesta trebuie să fie elementul cheie în acest proces. Viziunea noastră a ceea ce dorim să experimentăm în realitatea exterioară trebuie să fie însoţită de o energie foarte puternică. Este foarte important să avem convingerea că tot ce vrem noi să se întâmple, este posibil, şi că merităm din plin ceea ce ne dorim. Dacă nu credem în asta, nu se va manifesta oricât de multă dorinţă am avea. Va trebui să acceptăm total noua convingere formată  ca fiind adevărată. Alegerea pe care o facem este esenţial sa fie una conştientă, cu intenţie. Acţiunea fizică nu este decât o acţiune care reflectă starea noastră interioară. Dacă putem alinia starea interioară cu acţiunea fizică, am reuşit. Aşadar, trebuie să acţionăm ca şi cum am fi deja în posesia relaţiei dorite. Trebuie să ne comportăm ca şi cum realitatea pe care o dorim există deja în prezent. Şi nu în ultimul rând, este deosebit de important să facem lucrurile pe care le-am face dacă am şti că realitatea pe care o vrem există deja pentru noi. Va trebui să ne detaşăm complet de dorinţa noastră. Acesta este proabil, cel mai important pas. Ca să manifestăm orice, va trebui în primul rând să nu ne intereseze dacă dorinţa sa se va manifesta, în sensul de a nu ne gândi tot timpul acolo.

Trebuie doar să avem încredere în Creator, Univers, Inteligenţa infinită, deoarece ne va pune exact în circumstanţele necesare pentru a ne manifesta dorinţa.

(Rog forţele Universului să mă ajute să găsesc, în timp util, un partener de viață (il descrii ex. de vârstă apropiată, cu studii superioare şi job stabil, bine remunerat, sănătos, plăcut, cu simţul umorului, descurcăreţ, să nu mai fi fost căsătorit niciodată, să nu aibă copii legitimi sau nelegitimi, să locuiască singur în apartamentul/casa proprie, să aibă autoturism, să aibă aceleaşi valori morale ca şi mine, aceleaşi principii de viaţă etc) pentru o viată favorabilă mie. Cer acest lucru întru devenirea mea ca fiinţă independentă, echilibrată, liberă şi liniştită, fericită, împlinită, în conformitate cu binele meu superior şi în concordanţă cu realizarea voii Divine. Mulţumesc )

 

     Odată ce mintea noastră devine organizată, felul în care simţim este felul în care gândim – aşa că emoţiile noastre se vor organiza şi ele. Odată ce gândurile şi emoţiile noastre sunt organizate, energiile noastre se vor organiza în aceeaşi direcţie. Iar când gândurile, emoţiile şi energiile noastre sunt organizate, însuşi corpul nostru va fi şi el organizat. Atunci când toate aceste patru elemente sunt organizate într-o singură direcţie, capacitatea noastră de a crea şi de a manifesta ceea ce vrem este fenomenală.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383