Pentru mai mult echilibru în viaţă, calculează-ţi bioritmul     Puterile bioritmului acţionează asupra trupului, a spiritului şi a sufletului, încă din ziua naşterii noastre. Ritmurile care ne însoţesc în viaţă, cu o uniformitate rară, sunt: ritmul fizic, cu o durată de 23 de zile, ritmul emoţional, cu o durată de 28 de zile şi ritmul intelectual, cu o durată de 33 de zile.

Fiecare dintre aceste ritmuri are o fază în creştere, până la jumătatea perioadei, când atinge punctul culminant. Din acest punct se schimbă într-o fază de scădere rapidă, până când se atinge nivelul cel mai scăzut. De acolo porneşte din nou, vertical, în sus, către punctul iniţial, de unde reîncepe pulsul sus-jos.

Bioritmul fizic (23 de zile)

În timpul fazei superioare ne simţim, de regulă, plini de vitalitate şi de rezistenţă, activităţile fizice fiind făcute fără aproape nici un efort. Sunt influenţate dorinţa de aventură şi dinamismul, încrederea în sine şi curajul.

Nivelul cel mai scăzut este caracterizat de degradarea treptată a forţelor şi de o tensiune fizică scăzută, eforturile mai mari necesitând acum pauze mai lungi pentru refacere.

Bioritmul emoţional (28 de zile)

Acesta ne influenţează percepţiile interioare şi exterioare, sensibilitatea, sentimentele, intuiţia şi puterea creatoare.

În faza în care nivelul este ridicat , suntem mult mai deschişi emoţional, recunoaştem mult mai uşor părţile pozitive ale vieţii.

În timpul fazei în care nivelul este scăzut, veştile proaste sunt acceptate mai greu, intrându-se uşor în depresie. Acum este necesară o autodisciplină sporită.

Bioritmul intelectual (33 de zile)

Influenţează în special capacitatea de a lucra cu logica, raţiunea, capacitatea de a învăţa, prezenţa de spirit.

Faza în care nivelul este maxim face ca toate activităţile determinate raţional să-şi găsească sprijin, se învaţă mult mai uşor, concentrarea este de partea noastră.

Când nivelul este scăzut, suntem din ce în ce mai rigizi din punct de vedere intelectual, şi mult mai epuizaţi mintal. Temerile devin palpabile, scăzând bucuria de a lua decizii.

 

 

Calcularea bioritmului

1-      calculaţi numărul zilelor care s-au scurs de la naşterea dumneavoastră până în ziua în care faceţi calculul. Înmulţiţi vârsta cu 365, după care adăugaţi numărul zilelor care s-au scurs de la ultima aniversare, iar la final adăugaţi zilele suplimentare ale lunii februarie din anii bisecţi. Dacă anul naşterii este un an bisect, adăugaţi o zi numai dacă ziua de naştere se află înainte de 29 februarie.

2-      împărţiţi numărul total al zilelor trăite la 23, pentru bioritmul fizic, la 28 pentru bioritmul emoţional şi la 33 pentru ritmul intelectual. Veţi obţine trei numere, fiecare cu câteva cifre înainte de virgulă, şi cu multe cifre după virgulă. Cifra de dinaintea virgulei ne indică de câte ori am parcurs ritmul respectiv. Ne interesează primele trei cifre de după virgulă, ele indicându-ne ce fracţiune a ritmului respectiv am parcurs deja în ziua calculării, respectiv faza în care ne aflăm.

Pentru ritmul fizic, înmulţiţi numărul de după virgulă cu 23 şi obţineţi astfel numărul zilelor care au trecut de la începutul ritmului, de la punctul de plecare al fazei de vârf. La fel se va calcula şi pentru ritmul emoţional şi intelectual.

Dacă în ziua în care faceţi calculele treceţi în calendarul vostru numărul 18 pentru ritmul fizic, 24 pentru cel emoţional şi 12 pentru cel intelectual, numărând mai departe în fiecare zi, puteţi urmări ritmurile ani în şir fără să refaceţi calculele. Numai că nu trebuie să uitaţi să începeţi din nou cu 1 după 23, 28 şi 33. dacă aţi calculat corect, puteţi vedea că zilele de cotitură în ritmul emoţional se află mereu în acea zi a săptămânii în care v-aţi născut.

Zilele schimbării

Au o importanţă deosebită în cazul tuturor ritmurilor, marcând aproape întotdeauna o perioadă critică, şi pot dura ore, o zi, sau uneori mai mult. Efectul lor asupra corpului, a spiritului şi a sufletului se poate compara cu o schimbare de climă.

     Cunoaşterea bioritmului are sens numai dacă ni-l cercetăm şi descoperim singuri. Ca şi la ritmurile lunare, nici în bioritmul uman nu există zile bune sau rele, totul ţine de felul în care ştim să folosim cunoaşterea bioritmului respectiv.

     Trăirea propriului bioritm se face întotdeauna în baza experienţei personale. El nu se poate generaliza. Ce aţi aflat, puteţi aplica numai dumneavoastră. Cunoaşterea şi acceptarea bioritmului se pot dovedi a fi o adevărată binecuvântare, pentru că ne pregătesc cu blândeţe pentru fazele depresive şi cele de vârf ale vieţii.

     Un avantaj deosebit îl prezintă combinarea propriului bioritm cu ritmurile lunare

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383