Luna - ritmurile vieţii     Milenii de-a rândul, oamenii s-au străduit să trăiască în armonie cu ritmurile şi legile naturii, pentru a-şi asigura supravieţuirea şi a

cerceta intenţiile lui Dumnezeu, pe care le descifrau din semnele naturii, din mersul soarelui şi-al lunii, din fulgere şi furtuni, din alternanţa anotimpurilor. Omul a observat relaţia schimbătoare dintre o stare de fapt şi momentul observării - orele zilei, zilele lunii, anotimpurile, poziţia soarelui, a lunii şi a stelelor. Strămoşii noştri ştiau că succesul unor activităţi depinde de anumite ritmuri ale naturii.    

     Astfel, puterea lunii este atât pentru astrologi, cât şi pentru necunoscători, extrem de incitantă, pentru că vine cu o avalanşă de informaţii care ne face să gândim că „ştim aceste lucruri”. Asta pentru că memoria noastră este depozitarul experienţelor umane transcendente…

     Luna este mai mult decât un aliat pentru noi, având propriul ritm care ne antrenează şi pe noi în ritmul cosmic, armonizându-ne cu Universul.

De-a lungul orbitei sale în jurul Pământului, Luna se întoarce întotdeauna spre el cu aceeaşi faţă.

Când luna ajunge exact între Pământ şi Soare, faţa îi este cu totul învăluită în întuneric, iar noi suntem în lună nouă. Este un punct de pornire către o nouă viaţă, fiind un moment foarte bun pentru a începe activităţi noi şi pentru schimbarea unor obiceiuri vicioase de consum de cafea, tutun, alcool, etc.

După câteva ore de lună nouă, apare luna în creştere, care aprovizionează, planifică, absoarbe, dezvoltă, atrage şi stochează energie. Tot ce primeşte organismul în această perioadă, pentru dezvoltare şi întărire, timp de două săptămâni, îşi dublează efectul.

Când luna îşi încheie jumătate din călătoria în jurul pământului, partea întoarsă către soare se arată ca un disc rotund, luna plină. Aceste câteva ore exercită o forţă palpabilă asupra oamenilor, animalelor şi plantelor.

Luna avansează încet, începând faza lunii în descreştere. Acum au efect bun curele de slăbire pentru că luna în descreştere dezintoxică şi spală, elimină şi curăţă, usucă, consolidează, îndeamnă la acţiune şi la folosirea energiei.

Influenţele lunii asupra corpului uman în funcţie de semnele zodiacale pot fi clasificate astfel:

Semn zodiacal

Zonă a corpului

Luna în descreştere

Luna în creştere

Berbec

Cap, creier, nas, ochi

Aprilie-octombrie

Octombrie-aprilie

Taur

Laringe, tiroidă, dantură, urechi, amigdale

Mai-noiembrie

Noiembrie-mai

Gemeni

Umeri, braţe, mâini, plămâni

Iunie-decembrie

Decembrie-iunie

Rac

Piept, plămâni, stomac, ficat, vezică biliară

Iulie-ianuarie

Ianuarie-iulie

Leu

Inimă, spate circulaţie

August-febroarie

Febroarie-august

Fecioară

Sistem digestiv, nervi, splină

Septembrie-martie

Martie-septembrie

Balanţă

Coapse rinichi, vezică biliară

Octombrie-aprilie

Aprilie-octombrie

Scorpion

Organe genitale, uretră

Noiembrie-mai

Mai-noiembrie

Săgetător

Pulpe, vene

Decembrie-iunie

Iunie-decembrie

Capricorn

Piele, oase, genunchi, încheieturi

Ianuarie-iulie

Iulie-ianuarie

Vărsător

Gambe, vene

Februarie-august

August-febroarie

Peşti

Degetele şi laba picioarelor

Martie-septembrie

Septembrie-martie

 

 

Luna în berbec - foc

Tot ce se face în cele 2 sau 3 zile ale berbecului, pentru regiunea capului, ochilor şi nasului, are un efect pozitiv dublu, preventiv şi de vindecare, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale.

 

 

Luna în taur - pământ

Tot ce se face în aceste zile pentru regiunea maxilarelor şi a gâtuli, pentru dinţi, cavitatea bucală şi urechi, are un efect preventiv şi de vindecare dublu, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale

Luna în gemeni - aer

Tot ceea ce facem în aceste zile pentru regiunea umerilor, braţelor şi mâinilor, are un efect dublu benefic, preventiv şi curativ, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale.

Luna în rac - apă

În aceste zile sunt benefice, preventive şi curative, toate demersurile exceptând intervenţiile chirurgicale pentru regiunea pieptului, plămânilor, ficatului şi vezicii biliare.

Luna în leu - foc

Tot ce se face în aceste zile pentru regiunea inimii şi pentru circulaţie, are un efect dublu benefic, preventiv şi curativ, cu excepţia operaţiilor chirurgicale.

Luna în fecioară - pământ

Orice se face în aceste zile pentru digestie, splină şi pancreas, are un efect benefic dublu, preventiv li terapeutic, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale.

Luna în balanţă - aer

Tot ce se face în aceste zile pentru şolduri, rinichi şi vezică urinară are un efect dublu, de prevenire şi terapeutic, exceptând intervenţiile chirurgicale

Luna în scorpion - apă

Orice facem în aceste zile pentru regiunea organelor sexuale, are un dublu efect benefic, preventiv şi terapeutic, exceptând intervenţiile chirurgicale.

Luna în săgetător - foc

Tot ce facem în aceste zile pentru regiunea coapselor are un dublu efect benefic, preventiv şi terapeutic, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale.

Luna în capricorn - pământ

Tot ce se face în aceste zile pentru genunchi, piele, oase, are un efect dublu benefic, preventiv şi terapeutic, exceptând intervenţiile chirurgicale

Luna în vărsător - aer

Tot ce facem în aceste zile pentru regiunea gambelor, are un efect benefic, preventiv şi terapeutic, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale.

Luna în peşti - apă

Tot ce facem în aceste zile pentru labele picioarelor, are un dublu efect benefic preventiv şi terapeutic, exceptând intervenţiile chirurgicale.

     Aţi observat vreodată că, în aceleaşi condiţii de temperatură, umiditate şi presiune exterioară, în zile diferite simţiţi diferit atmosfera de afară? Uneori, ne punem ochelarii de soare fără să stăm pe gânduri, deşi cerul e înnorat. Alteori, ne place să ne aşezăm pe iarbă, deşi în mod normal n-am face-o? Aceste manifestări depind de calităţile zilelor, respectiv caracteristicile speciale ale unei zile în funcţie de semnul zodiacal. Astfel, putem vorbi de:

Zile de foc, atunci când luna se află în berbec, leu şi săgetător. Zile potrivite pentru excursii în aer liber.

Zile de aer, atunci când luna se află în gemeni, balanţă şi vărsător. În aceste zile, lumea plantelor absoarbe mai multă lumină decât de obicei, iar efectul asupra noastră este unul răcoros.

Zile de pământ, atunci când luna se află în taur, fecioară şi capricorn. Pământul este rece şi apare pericolul răcelilor şi a inflamaţiei vezicii urinare.

Zile de apă, atunci când luna este în rac, scorpion şi peşti. În aceste zile sunt accentuate şansele de precipitaţii.

     În natură, totul este ritm, sunet, respiraţie, lumină şi vibraţie. În Univers, totul este mişcare, nimic nu e fix, permanent, neschimbător. De la plante până la cea mai mică celulă-totul se naşte, creşte, ajunge la maturitate şi-apoi moare, doar pentru a se trezi din nou la viaţă într-o altă formă, într-o altă lumină. Acest lucru ni se aplică şi nouă, oamenilor…

 

(urmează secrete ale bioritmului)

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383