Cum se produce vindecarea (3)     Ne trezim plini de amărăciune că nu avem posibilitatea financiară de a achiziţiona cadouri scumpe pentru cei dragi (conform tradiţiilor consumatoriste) uitând

cât de nepreţuit este însuşi faptul ca-i avem pe cei dragi!

   Recunoştinţa face schimbarea de la tristeţe la bucurie.Gândurile negative produc stres şi cu cât ne concentrăm mai mult pe problemele noastre, pe ceea ce nu ne dorim, stresul creşte şi de-aici se produce avalanşa.În momentul în care ne exprimăm recunoştinţa şi ne concentrăm pe acele gânduri ce ne produc acest sentiment, gândurile noastre de recunoştinţă şi energia benefică a acestora, se transmit întregii lumi, întregului Univers, iar Universul ne răspunde, ne răsplăteşte, pregătindu-ne şi deschizându-ne porţile în a primi mai mult, mult mai mult din tot ceea pentru care noi suntem recunoscători.

Cei mai mulţi dintre noi , scăpăm printre degete darurile de zi cu zi şi ne simţim, mare parte din viaţă, mai săraci decât suntem în realitate ! Când ne dorim lucruri care reprezintă pentru noi bogăţia sau succesul, fără a ne bucura de ceea ce avem deja, devenim pe loc mai săraci. Deseori dorinţa de o bunăstare viitoare, face să uităm ceea ce avem în prezent. De fiecare dată când nu recunoaştem bogăţia din jurul nostru (multitudinea de posibilităţi, diversitatea vieţii, şansele şi oportunităţile care ni se ivesc în permanenţă) nu facem decât să alungăm din viaţa noastră prosperitatea. A avea nu se bazează doar pe acumulare. Noi suntem bogaţi prin felul în care ne prezentăm în faţa noastră , în capacitatea noastră de a crea, de a ne adapta , de a şti să recunoaştem şi să folosim oportunităţile ivite, de a face alegerile corecte , de a fi lângă cei de lângă noi cu compasiune şi iubire. Bogăţia vine din înţelegerea faptului că avem întotdeauna de ales , instrumentele creaţiei stând în mâinile noastre. Recunoaşterea trăsăturilor şi calităţilor personale ne împacă şi ne aliniază cu noi înşine, vindecându-ne. Viaţa este abundentă! Ar fi trist să considerăm că merită să ne bucurăm doar de lucrurile ai căror proprietari suntem. Asta este o bogăţie săracă! Tot ce este în jurul nostru şi ne bucură, ni se revelează sau ne tranzitează viaţa, ne face să fim mai bogati. Respingând acest tip de bogăţie transmitem Universului mesajul că nu ne trebuie această bogăţie. Să mulţumim chiar şi pentru aspectele neplăcute din viaţă şi mai ales să înţelegem rostul lor. Dacă deja ne simţim bogaţi, plini de sensul pentru care ele s-au produs, ele nu mai au loc în viaţa noastră. Să anunţăm Universul că am înţeles lecţia şi suntem recunoscători pentru ea, împăcaţi cu situaţia şi pregătitţi să mergem mai departe.

     Recunoştinţa este mai degrabă în registrul lui “a fi” decât “a face”. Recunoştinţa presupune a fi într-o stare de deschidere pentru a primi lucrurile bune care ni se oferă. Putem mulţumi în multe moduri. Mulţumim universului, creatorului prin rugăciuni şi meditaţie, în funcţie de orientarea noastră spirituală. Mulţumim celorlalţi printr-un “multumesc”, spus sau scris, sub forma unui zâmbet sincer. Dar mai mult decat orice, mulţumim lumii prin starea pozitivă pe care o emanăm atunci când suntem recunoscători.

     Exerciţiul propus în cele ce urmează, deşi poate părea extrem de simplu, este eficient cu condiţia să fie practicat constant:

1 transformă un caiet într-o carte a gratitudinii în care să notezi în fiecare seară trei lucrurile bune care ţi s-au întâmplat peste zi, de la cele mai minore evenimente (ex. un om care ţi-a zâmbit pe stradă sau o cafea bună băută împreună cu prietenii) pâna la cele mai semnificative evenimente (ex. o promovare);

2  identifică motivul pentru care eşti recunoscător pentru cele trei lucruri;

3 identifică factorii ( care au depins de tine sau de alţii) care au condus la cele trei lucruri; 4 parcurge săptămânal această carte a gratitudinii pentru a-ţi reaminti motivele pentru care poţi şi trebuie să fii recunoscător.

Odată ce învăţăm să fim şi să ne exprimăm recunoştinţa, învăţăm încă un secret al propriei vindecări.

 

(va continua…)

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383