Cum se produce vindecarea? (1)     Procesul de vindecare se produce la oamenii care îşi doresc şi care merită să trăiască, respectiv cei care sunt buni, se bucură din plin de viaţa care le-a fost dată, îşi asumă greşelile, şi

evident cei care cred în Creator (Dumnezeu, Buddha, Allah, Zeus, Kinck-ahan, Zamolxis etc). Indiferent în ce categorie ne-am încadra, dacă mentalul nostru nu îşi regăseşte orientarea sa pozitivă şi obiectivă, corpul fizic nu poate să înregistreze semne evidente de îmbunătăţire a stării de sănătate.

     Mentalul este cel care coordonează toată activitatea şi stările corpului fizic. Dacă mentalul nostru emană predominant gânduri încărcate de bunătate, iubire, lumină, mulţumire, pace, atitudinea noastră lăuntrică intră în rezonanţă cu straturile subtile ale energiei cosmice şi corpul nostru vital devine o explozie de lumină, iar cel fizic debordează de sănătate şi vitalitate. Fiecare dintre noi, de-a lungul vieţii, am dorit să avem un corp frumos, armonios, apelând la diferite sporturi, fără să ne îngrijim prea mult, sau deloc, de mentalul şi psihicul nostru. De aceea, dacă suferă corpul fizic fie la interior, fie la exterior, sigur mentalul nostru se află în dificultate. Până nu vom reuşi să ne echilibrăm mentalul şi psihicul, corpul fizic nu se va putea însănătoşi oricâte medicamente am lua.

     Să ţinem cont de o lege a Universului: pentru orice plătim sau suntem răsplătiţi, să acţionăm deci în consecinţă! Să fim buni şi să facem şi altora bine, pentru ca la rândul nostru să primim tot bine. Haideţi să fim bucuroşi de ziua de astăzi, să creăm o atmosferă plăcută în familie, să lăsăm toate grijile deoparte, să ne dăruim oamenilor, să-i ajutăm cu vorba, cu fapta, cu gândul, să le dăruim zâmbetul nostru sincer, starea noastră de pace şi lumină.

     Viaţa este o clipă între două veşnicii, ea se compune din zile, nu din ani. Fiecare zi este o mică viaţă şi trebuie începută cu hotărârea fermă de a descoperi toate bucuriile ei, haideţi să o trăim ca atare! Plictiseala creată condiţii extrem de favorabile instalării oricărei boli în organismul nostru. În afară de muncă, avem nevoie în fiecare zi de acea bucurie zilnică, ce nu trebuie să fie umbrită de ce vom face mâine, poimâine sau la anul. Fiecare zi are frumuseţile ei şi pe cele mai multe le descoperim fără să vrem, în treacăt, privind în jur la orice este motiv de bucurie şi de satisfacţie. Să deschidem larg uşa bucuriei şi vom fi sau vom redeveni sănătoşi. Să redescoperim frumuseţea în fiecare pas pe care-l facem, la fiecare răsărit şi asfinţit de soare, în fiecare picătură de ploaie sau fulg de nea…Să acceptăm prietenia oamenilor din jurul nostru, să nu ne izolăm, să nu fim reci sau respingători pentru că trăim în mijlocul oamenilor. Să alegem compania celor care ştiu să întreţină o atmosferă plăcută, a celor care revarsă în jurul lor calm, optimism, bună dispoziţie, voioşie. Să fim noi la rândul nostru prietenoşi, să acordăm încredere, stimă şi iubire persoanelor în preajma cărora ne simţim bine.

     Bunătatea este o manifestare a tendinţelor pozitive care fac parte din natura biologică a omului. Toţi ne-am născut să fim buni, binevoitori, dezinteresaţi, înţelegători cu semenii noştri, numai că puţini păstrăm aceste însuşiri şi sentimente până la moarte…Bunătatea aduce bucurie celui care o primeşte dar în egală măsură şi celui care o dăruieşte.

     Oamenii buni cu adevărat se îmbolnăvesc numai dacă au fost agresaţi energetic în această viaţă (şi nu ştiu să se apere) sau dacă mai au un rest de păcat din altă existenţă. Pentru că răutatea oamenilor creşte pe zi ce trece, majoritatea oamenilor pe care-i întâlnim au nevoie să fie ajutaţi, înţeleşi, încurajaţi. O vorbă bună spusă unui om la timp, într-un moment crucial pentru el, îi poate schimba toată viaţa. Dacă vrem ca oamenii să se comporte corect şi să fie buni cu noi, noi de ce nu am putea face la fel? Cât ne costă? De ce nu-i putem iubi pe duşmanii noştri, de ce nu putem face bine celor ce ne urăsc, de ce nu-i binecuvântăm pe cei care ne gândesc şi doresc răul? Haideţi să facem numai bine, dar nu unul de faţadă, de ochii lumii! Pentru binele făcut, nu trebuie să aşteptăm recunoştinţa oamenilor-de multe ori nu o vom primi-dar la timpul potrivit, vom fi răsplătiţi de Dumnezeu…

Să fim fericiţi dăruind celor din jur tot ce avem mai bun: privire, gânduri, cuvinte calde, îmbrăţisări, lacrimi, sfaturi, obiecte, bani, fără să aşteptăm recompense.

Să fim oameni cu noi şi cu ceilalţi, să fim OAMENI pentru noi şi pentru ceilalţi!

 

( va urma…)

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383