TALISMANE     Un Talisman este un obiect considerat a avea anumite proprietăţi care vor aduce noroc posesorului şi îl va proteja de rele.

Cuvântul provine din cuvânul Arab Tilasm, care este o alterare a grecescului telesma “a completa un ritual religios”.

     Foarte des, Talismanele şi Amuletele sunt considerate acelaşi lucru, în ciuda diferenţelor.

Spre exemplu, Amuletele sunt obiecte predefinite cu puteri magice naturale şi care oferă protecţie, în timp ce Talismanele trebuiesc create şi încărcate pentru a produce efectele dorite.

     Talismanele sunt destinate unui anumit scop, iar în procesul de creare trebuiesc implicate mintea, corpul şi emoţiile utilizatorului. Este de subliniat că talismanele sunt nişte instrumente magice importante dedicate celui care le-a creat în general sau unui anumit destinatar  sau scopurilor acestuia, şi de aceea pe tot parcursul execuţiei, creatorul lor trebuie să rămână concentrat asupra scopului talismanului.

Un talisman se execută în două etape: creaţia şi încărcarea.

 Creaţia

 Pentru succesul unui talisman sunt necesare patru elemente;

- materialul din care este executat

- modelul

- energia

- credinţa

 

Materialul:

      Materialul folosit constituie o parte importantă a obiectului finisat. Pentru execuţie se poate utiliza orice fel de material, însă atunci când confecţionaţi un talisman merită să folosiţi cele mai bune materiale pe care le puteţi găsi, deoarece aspectul talismanului finisat are un rol important în eficienţa lui finală (ex. Un obiect gravat în argint sau un cristal arată mai frumos şi inspiră mai multă magie decât unul mâzgălit pe o foaie ruptă sau scrijelit pe un obiect de lut sau piatră).

De obicei, se folosesc pentru execuţie diferite cristale,  pergament, sticlă, piele, os, vellum sau metal. Dacă se doreşte o eficienţă ridicată a talismanului, se pot utiliza la execuţe şi alte materiale în funcţie de corespondenţele planetare.

Talismanele tradiţionale arată magic pentru că sunt inscripţionate de obicei în ebraică, latină sau  vreun alfabet magic (ex teban) şi conţin o mare cantitate de simbolism în legatură cu scopul lor.

Când alegeţi materialul este indicat să aveţi mai multe opţuni asupra cărora să meditaţi, să le tineţi în mână şi să alegeţi pe cel a cărui vibraţie vi se pare cea mai potrivită scopului propus. Oricare ar fi materialul utilizat el trebuie însă să nu fi fost folosit anterior în nici un alt scop.

 Modelul:

      Nu există limite în a alege modelul sau în ceea ce priveşte ce se poate scrie pe talisman. (ex. Pătrate magice, sigilii, simboluri astrologice, caractere sacre, poezie scurtă, rugăciune. O idee bună ar fi să utilizaţi cuvinte şi simboluri având acelaşi scop, însă care impresionează emisfere cerebrale diferite.

 Energia:

      Pentru succesul unui talisman este foarte important ca pe toată perioada confecţionării şi sacralizării acestuia, executantul să rămână concentrat asupra scopului pentru care il crează. Se poate alege un moment anume pentru execuţie şi astfel, energia universală va fi adaugată energiei proprii executantului făcând talismanul mult mai eficient.

 Credinţa:

      Este inutil să vă apucaţi să creaţi un talisman dacă nu sunteţi ferm convins că va funcţiona, deoarece credinţele noastre se manifestă în viaţă întotdeauna. Odată ce credinţa există, ea se va întări la fiecare privire sau atingere a talismanului, fapt ce va impresiona mintea subconştientă, care mai apoi va atrage in viaţa dumneavoastră lucrurile pentru care a fost creat.

Pe langă cele menţionate anterior, la confecţionarea unui talisman eficient vor fi necesare condiţii propice în care anumite elemente astrologice să se afle într-o anumită poziţie, la un timp potrivit (ore planetare). Dacă nu se poate alege, se va lucra atunci cand executantul nu va fi deranjat. Locul confecţionării trebuie să fie liniştit şi unde executantul şi starea de spirit a acestuia nu sunt deranjate. Dacă este posibil, talismanul trebuie început şi terminat în aceeaşi şedinţă. Odată ce talismanul este terminat, are nevoie sa fie încărcat înaite de a putea funcţiona.

 Încărcarea unui talisman

      Încărcarea talismanului reprezintă cea de a doua jumătate a lucrării înainte de a deveni funcţional.

Exemple de talismane :

     Foarte utilizate sunt talismanele astrologice pentru un anumit scop. În funcţie de zodia în care este născut cel căruia îi este destinat, şi în funcţie de scopul propus, se pot inscripţiona pe talisman semnul astrologic sub care este născut, şi semnele potrivite scopului. Există tabele care arată corespondenţe şi caracteristici ale zodiilor. De asemenea, se pot folosi culori caracteristice zodiilor şi, nu în ultimul rând, se poate scrie scopul în limbaj explicit sau într-un alfabet magic, cum este cel teban.

     Cele mai cunoscute talismane sunt cele asociate celor şapte planete, şi care se execută la ore astrologice corespunzătoare, cu materiale specifice şi cu mare atenţie. Pentru încărcarea acestor talismane, parametrii astrologici sunt deosebit de importanţi.

 

Talismane celebre : 

Mâna Fatimei

     Mâna Fatimei este un talisman arab puternic, ce simbolizează puterea binefăcătoare a lui Dumnezeu, generozitatea, dreptatea, ospitalitatea.

Talismanul Mâna Fatimei consta din modelul unei mâini drepte care era considerată mâna onoarei şi fiecare deget reprezintă câte un membru al familiei Fatimei care a fost fiica profetului Mohamed.

Cele cinci degete mai simbolizeaza cei cinci Stâlpi ai Islamului.

 

  Pecetea lui Solomon (steaua lui David).

     Cel mai probabil, cel mai faimos dintre câte există este Pecetea lui Solomon. Aceasta este renumită stea cu sase colţuri, realizată prin suprapunerea a două triunghiuri, unul cu vârful în sus şi altul cu vârful în jos. Cel cu vârful în sus reprezintă focul, masculinitatea, cerul. Cel cu vârful în jos reprezintă apa, feminitatea, pământul.

Steaua realizată prin combinarea acestor opozitii asigură oricui o poartă, cea mai înaltă protecţie universală. Cele şase vârfuri mai simbolizează planetele Saturn, Jupiter, Marte, Venus, Mercur şi Luna, motiv pentru care găsim şi variante cu soarele în mijloc, mai ales în India. În ebraica de origine, Steaua lui David este mentionata ca Scutul lui David fapt ce arată utilizarea acesteia la acea vreme împotriva energiilor negative.

 

Tetragrammatonul

      Era un talisman foarte răspândit în Evul Mediu, şi se credea că atrage relaţii bune, pace, viaţă lungă şi îl apăra pe purtător de duşmani. Tetragrammatonul-care literal, în limba greaca, reprezintă “cele patru litere” este format din cele 4 consoane ebraice JVHV cu sensul de “Cel ce este şi va fi “ şi este pronunţat deseori Iahve. Talismanul este realizat de obicei în formă de pentacle cu cele cinci silabe ale cuvântului “Tetragrammaton” înscrise în cele cinci colţuri.

 

 

    Cabinetul NUMAI TERAPIE VIE vă oferă talismane personalizate realizate în funcţie de datele şi scopurile personale ale utilizatorului

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383