Cristaloterapia în terapia chakrelor     Cristalele sunt minerale folosite tot mai frecvent în terapeutica complementara de azi, deşi cristaloterapia este o practică străveche. Aceste pietre

preţioase sau semipreţioase amplifică energia naturală, armonizând întregul organism, anulând dezechilibrele, purificând şi redând astfel sănătatea. Întâlnim cristale în sălile de spa şi de reflexoterapie, dar şi în locuinţe. Unii le aşează pe locurile dureroase, alţii le poartă în bijuterii, dorm cu ele sub pernă, le pun în apa de baie sau în apa de băut sau pur şi simplu le ţin în mână. Ori de câte ori ne aflăm în preajma cristalelor, ne încărcăm de energie vindecătoare. Terapeuţii care folosesc cristaloterapia aleg tipul pietrei în funcţie de afecţiune. Iată câteva din aceste minerale tămăduitoare şi situaţiile în care sunt indicate pentru refacerea echilibrului energetic. Cristaloterapia nu are contraindicaţii şi nu dă efecte adverse. Sistemul terapeutic integrativ Numai Terapie Vie include si vindecarea chakrelor prin cristaloterapie.

 

     Chakrele sunt centre principale de energie aşezate pe corp, din creştet până la baza coloanei vertebrale. Reprezentarea lor e cea a unor “bulgări” masivi de energie aşezaţi în aceste 7 puncte cheie (există şi chakre secundare), care interacţionează cu corpul fizic. Chakra, în sanscrită, inseamna roată. Fiecare chakra este legată de un canal de energie şi formează o reţea, un sistem unitar care controlează stările organismului uman. De buna funcţionare a tuturor chakrelor (deschidere, echilibrare, aliniere etc.) sau de dezechibrul unora dintre ele (funcţionarea deficitară, funcţionarea în exces sau funcţionarea defectuoasă) depind, în ansamblu, starea noastră fizică, emoţională, raţională... 
Prin cristaloterapie se poate acţiona asupra chakrelor pentru a le echilibra funcţionarea şi, odată cu reglarea activităţii chakrelor, se va regla şi activitatea organelor noastre interne. 

Chakra Muladhara

Mai este numită şi centrul energetic al rădăcinii şi este situată între pubis şi anus, iar culoarea sa este roşie. Este poarta puterii Malkuth. Corespunde cu glandele endocrine ale testicolelor, respectiv ovarelor.
Elementul specific – pământ.
“Sexul este un izvor nelimitat de energie, dacă amorul este practicat cu iubire.”
O persoană care are activată chakra muladhara este energică, puternică, dinamică, deţine controlul asupra activităţilor sale. În cazul blocării chakrei persoana devine ursuză, anxioasă, cu accese de furie şi isterii, agresivă, căutând mereu motive de ceartă .

Utilizarea cristalelor pentru prima chakra :

Granatul – probleme cu organele genitale (inflamaţii, infecţii), tulburări de menstruaţie şi erecţie .
Ajută în cazul persoanelor care se epuizează rapid în caz de efort fizic .
Rubinul – în cazul celor dezordonaţi şi emotivi, îi ajută să se impună. Exprimă energia începutului este utilă celor care au nevoie de avânt, care sunt mai greu de urnit.
Cuarţul fumuriu – dizolvă furia şi sentimentele de frustrare. Calmează, absoarbe energiile negative.
Curăţă la nivelul subconştientului, ajută la depăşirea problemelor şi a trecutului.
Uşurează saltul către o etapă următoare. Ieşirea din angoasă.
Ochi de şoim – măreşte încrederea în sine. Demnitate, integritate. Util în probleme cu coloana vertebrală şi celor care spun ,,nu pot”.
Onixul, obsidianul – absoarbe toate energiile negative, goleşte mintea pentru a facilita intrarea în zona subconştientului. Eliminând mintea, dă putere de manifestare elementului subtil. Efect terapeutic pe sistemul osos. Măreşte rezistenţa la efort .
Turmalină neagră – măreşte rapiditatea reacţiilor, agilitatea, conducerea nervoasă, adică transmiterea impulsului nervos între neuroni. Este utilă pentru paralizii şi oboseală cronică. Reflectă energiile negative şi de aceea are rol de protecţie în mediile cu negativitate crescută, inclusiv cele cu radiaţie catodică (TV, calculator).
Hematit – purifică sângele, întăreşte sistemul circulator şi ficatul. Formează un ecran protector al organismului faţă de energiile de joasă vibraţie. Poate fi purtat şi aplicat şi pe charka inimii.
Opalul – echilibrează şi stabilizează, ne aduce cu picioarele pe pământ . Măreşte discernământul.

 

Continuare... data viitoare.

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383