Antahkarana – simbol tibetan străvechi      ANTAHKARANA este un simbol străvechi extrem de puternic ! Folosit în vindecare şi meditaţie atât în Tibet cât şi în China este considerat având o importantă influenţă în anatomia spirituală a omului şi reprezintă conexiunea

cu subconştientul. Datorită acestei puteri de accesare a subconştientului acest simbol era secret.

Simpla sa prezenţă (nu se “desenează” precum simbolurile Reiki) purifică aura, reglează funcţionarea chakrelor şi amplifică Reiki.

Radionica ne arată că simbolurile/ imaginile de pe hârtie creează un efect psihic asupra spaţiului dimprejurul lor şi influenţează aura umană şi chakrele în diferite moduri în funcţie de formele create. Această teorie validează străvechea practică a meditaţiilor cu desen (YANTRĂ) care folosesc imagini vizuale pentru a purifica şi evolua conştiinţa.

În timpul activităţii de vindecare, acest simbol ajută la focalizarea şi la adâncirea efectului energiilor vindecătoare. Când meditezi cu acest simbol, ataşat de tine sau în apropierea ta, va crea automat ceea ce taoiştii numesc „Marea orbită microcosmică” prin care energile care, în mod normal intră prin chakra coroanei, acum intră prin picioare şi călătoresc prin partea dorsală a spatelui până la vârful capului şi apoi coboară prin partea anterioară a trupului şi ies prin picioare, împământând persoana, creând astfel un flux continuu de energie care se scurge prin chakre (ACEASTA PRIN SIMPLA LUI PREZENŢĂ). De asemenea, simbolul va neutraliza energiile negative acumulate în obiecte ca: bijuterii, cristale etc. 

     Din punct de vedere istoric, folosirea acestui simbol poate fi urmărită în timp printr-un număr de maeştri REIKI, până la o tehnică străveche, de meditaţie tibetană. Cei câţiva maeştri ai meditaţiei tibetane care au cunoscut simbolul, l-au ţinut secret, gândind că pot creşte puterea meditaţiei. Meditaţia tibetană care foloseşte ANTAHKARANA se desfăşura într-o cameră cu lumânări aprinse. În mijlocul camerei era un vas mare, de pământ, în formă ovală, care simboliza OUL COSMIC AL UNIVERSULUI. Acest vas era umplut cu apă iar în mijloc era aşezat un scăunel, fără spetează. Pe suprafaţa scaunului era încrustat în argint simbolul ANTAHKARANA. Un perete al camerei era acoperit cu foiţă din cupru şlefuit până la luciu de oglindă. Pe peretele opus erau aşezate ţesături şi tapiserii care aveau desenate simboluri REIKI oglindindu-se pe peretele opus, cel din cupru. Lama tibetan care medita stătea aşezat pe scăunel, uitându-se fix la unul din simbolurile REIKI reflectat în oglinda de cupru. Aceasta reprezintă o meditaţie cu YANTRA (imagine), care ajută la crearea unui punct de concentrare în mintea meditatorului. În acest mod se unea conştientul cu eneregiile transcedentale ale simbolului REIKI, în timp ce simbolul ANTAHKARANA de pe scaun concentra energiile generate de concentrarea anterioară a călugărului, făcând ca aceste energii să curgă prin toate chakrele.

ANTAHKARANA este un simbol special care are conştiinţă proprie, lucrează direct asupra aurei şi a chakrelor, are efecte vindecătoare variate, în funcţie de nevoile persoanei la momentul respectiv. Din moment ce efectul simbolului este condus de Sinele Superior, va avea întotdeauna un efect benefic, neputând fi niciodată folost greşit sau cu intenţii rele.

Sunt câteva simboluri în această familie :

-          Antahkarana masculină, cea mai mică, degajă energie de tip masculin, în forţă, fiind recomandată în stări de oboseală, slăbiciune

-          Antahkarana feminină, mai mare, mai “deschisă”, degajă o energie mai subtilă

-          Antahkarana multiplă – conţine 16 antahkarana masculine disipă energiile negative, elimină blocaje energetice

-          Crucea cosmică – 13 antahkarana masculine în patru braţe egale accelerează procesele de vindecare, amplifică aportul energetic în zonele cu probleme.

 

Culoarea imaginilor este violet (acordare cu frecvenţa luminii folosite în vindecare).  

2019  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383