Puncte active – disfuncționalități ale organismuluiFiind  o disciplină recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății, auriculoterapia sau acupunctura urechii nu cunoaşte contraindicaţii, nici efecte secundare, putând fi practicatã pe adulţi, vârstnici şi chiar copii, garantând o ameliorare constantã şi de duratã a stãrii generale de sãnãtate.

 

 Câtă vreme organismul funcţionează normal, pavilioanele urechilor sunt nedureroase, pe suprafaţa lor nefiind detectabil niciun punct. Dar dacă survine vreo dereglare într-o parte a corpului, punctele respective devin dureroase în zona corespunzătoare a urechii, fie pe partea afectată, fie în partea opusă sau uneori chiar în ambele părţi. O acţiune asupra acestor puncte permite tratarea acelei părţi a corpului căreia îi corespund punctele active. Alegerea între urechea dreaptã şi urechea stângã nu este de importanţã fundamentalã. Este posibil sã se utilizeze o singurã ureche sau chiar ambele.De îndatã ce s-a gãsit punctul corespondent, începe stimularea acestuia. În orice schemă de tratament sunt incluse mai multe puncte, în special punctele cheie Shen Men sau Zero.Cu cât sunt punctele mai dureroase, cu atât stimularea va fi mai eficace.

Casă înţelegeţi mai uşor eficienţa auriculoterapiei, am să vă dau câteva informaţii despre punctul cu care eu lucrez în proporţie de 99%, Shen Men. Acesta este un punct anti-stres, care scade stresul considerabil, creşte fluxul de energie şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate a organismului. De asemenea, stimularea acestui punct reduce inflamaţia şi poate ameliora durerea în aproape fiecare parte a corpului. Atenţie: dacă ameliorarea este relativ rapidă, se întâmplă ca, mai ales după prima şedinţă, să resimţiţi o agravare temporară a tulburărilor sau chiar o nouă tulburare, dar care este trecătoare. Schemele de lucru sunt prestabilite, iar tratamentul propriu-zis este personalizat, în funcţie de particularităţile clientului. Nici stimularea in sine nu e nedureroasă, nici aplicarea acelor semipermanente (din oţel chirurgical sau aur), însă durerea are un parcurs sinusoidal, aşa că va dispărea. Personal, asociez, după caz, acupunctura urechii cu tratamentul energetic aplicat local, în zona disfuncţionalităţii sau a durerii. Rezultatele sunt mult mai rapide, iar numărul şedinţelor redus considerabil.

     Un tratament uşor de urmat, datorită ariei restrânse de acţiune, respectiv pavilionul urechii, cu rezultate foarte bune în afecţiuni însoţite de dureri: de origine nervoasă (nevralgii intercostale, sciatică, cefalee), afecţiuni de origine inflamatorie (dureri articulare, torticolis, dureri abdominale, pelviene, postoperatorii) etc., afecţiuni neuro-psihice:  nevroza astenică, insomnia, depresia etc, tulburări funcţionale: hipertensiunea, balonările abdominale, dismenoreea, enurezisul, astmul bronşic, rinita alergică etc. Auriculoterapia se foloseşte foarte mult la tratarea persoanelor obeze şi asta pentru că, fixând ace pe punctele specifice, voinţa clientului de a rezista tentaţiei de a mânca, creşte (prin inhibarea poftei de mâncare), coroborat cu tratament energetic sau hipnoterapie.

 

     Aşadar, încă o metodă venită în sprijinul celor care vor să-şi îmbunătăţească semnificativ calitatea vieţii.

2017  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383