De ce auriculoterapie?     V-aţi întrebat vreodată de ce, când vrem să calmăm un copil nervos, agitat, agresiv ducem mâna automat, instinctiv, spre urechea lui? Pe lobul urechii îşi au corespondentul iritabilitatea, nervozitatea, agresivitatea….

 

     În cadrul cabinetului Numai Terapie Vie, beneficiaţi începând cu luna noiembrie 2014, de o tehnică venită să completeze abordarea holistică a tratării diverselor afecţiuni. Astfel, vă vom spune câteva cuvinte despre această tehnică, pentru ca  fiecare dintre dumneavoastră să poată înţelege câteva dintre conceptele pe care se bazează acupunctura urechii. Auriculoterapia are la bază concepte desprinse din principii ale medicinei vechi franţuzeşti. Bazele sale ştiinţifice au fost puse de doctorul francez Paul Nogier, care a stabilit la nivelul suprafeţei corpului uman microsisteme pe care se poate face acupunctură. Acestea sunt situate la nivelul feţei, al coloanei vertebrale, în jurul vertebrei a şaptea cervicale şi, cel mai important, la nivelul urechii. Nogier a descoperit mai întâi 30 de puncte, dar acum numărul lor a crescut la peste 360, numai la nivelul urechii. El spunea că în această zonă există puncte care corespund tuturor organelor din corp. În timpul şedinţei de auriculoterapie, punctele de acupunctură sunt stimulate pentru ameliorarea afecţiunilor. Medicul Noiger a pornit de la experienţa seculară a medicinii populare din bazinul mediteranean unde, în cazul nevralgiilor sciatice, se obţineau multe vindecări cu ajutorul cauterizării unor puncte de pe o porţiune a pavilionului urechii.

     Stimularea se face în cadrul cabinetului, clientului aplicându-i-se un număr bine definit de ace (sau prin stimulare electrică) cu care rămâne timp de 20-40 minute în linişte. Şedinţele se fac în număr de zece, în zile consecutive, cu pauză de o lună între ele. O altă metodă este cea a stimulării punctelor şi aplicării ulterioare (pentru acasă) de ace speciale, sau sfere magnetice, seminţe de Vacaria  etc, care se menţin o perioadă de minimum trei până la şapte zile; astfel, munca efectivă în cadrul cabinetului reducându-se la o singură întâlnire pe săptămână. Senzaţia pe care o simte clientul este de uşor discomfort, însă, efectele apar către sfârşitul primei serii sau la începutul celei de-a doua, totul depinzând atât de afecţiune, dar şi de pacient. De obicei, punctele auriculare nu sunt dureroase la palpare. Ele devin însă dureroase în momentul în care organul de corelaţie al punctului respectiv este afectat. Punctele de proiecţie reale ale unui organ pot varia de la un individ la altul, în funcţie de cauza şi stadiul ei de desfăşurare. Mai rar, la nivelul de proiecţie al unui organ afectat, pot apărea modificări vizibile de culoare sau formă ale tegumentului. Acţionând numai la nivelul urechii, efectele sunt similare celorlalte metode, cum ar fi acupunctura pe întreaga suprafaţă a corpului, dar mult mai confortabile, datorita zonei restranse de actiune.

Auriculoterapia este indicată în trei categorii de afecţiuni:

. afecţiuni însoţite de dureri: de origine nervoasă (nevralgii intercostale, sciatică, cefalee), afecţiuni de origine inflamatorie (dureri articulare, torticolis, dureri abdominale, pelviene, postoperatorii) etc,

. afecţiuni neuro-psihice:  nevroza astenică, insomnia, depresia etc,

. tulburări funcţionale: hipertensiunea, balonările abdominale, dismenoreea, enurezisul, astmul bronşic, rinita alergică etc.

    Auriculoterapia se foloseşte foarte mult la tratarea persoanelor obeze şi asta pentru că, fixând acele pe puncte specifice, voinţa clientului de a rezista tentaţiei de a mânca, creşte (prin inhibarea poftei de mâncare) Chiar dacă pare o modalitate simplă pentru pierderea kilogramelor în plus, trebuie conştientizat faptul că nu există slăbire rapidă, fără un minimum de efort din partea clientului. Clienţii noştri ştiu că aici, la Numai Terapie Vie, munca în echipă dă întotdeauna roade (aviz dependenţilor de tutun, alcool etc).

Un pont:

-          în caz de nevoie, pentru dumneavoastră sau o persoană din preajmă, aflată în plină criză de nervi, masaţi puternic lobul urechii şi rezultatele vor apărea imediat.

-          dimineaţa, când mergeţi la baie, faceţi un masaj puternic al pavilionului urechii, pornind de la lob până sus, în vârf, până când acesta se înroşeşte, folosind săpun sau ulei de măsline. Vă veţi simţi imediat mai bine, mai liniştit şi calm.

masând regulat pavilionul urechii se obţin rezultate bune în ameliorarea migrenelor, cefaleelor, a astmului bronşic şi în unele afecţiuni ale ochilor...

2017  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383