Puncte active – disfuncționalități ale organismului

Fiind  o disciplină recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății, auriculoterapia sau acupunctura urechii nu cunoaşte contraindicaţii, nici efecte secundare, putând fi practicatã pe adulţi, vârstnici şi chiar copii, garantând o ameliorare constantã şi de duratã a stãrii generale de sãnãtate.

Citește mai departe:Puncte active – disfuncționalități ale organismului

De ce auriculoterapie?

     V-aţi întrebat vreodată de ce, când vrem să calmăm un copil nervos, agitat, agresiv ducem mâna automat, instinctiv, spre urechea lui? Pe lobul urechii îşi au corespondentul iritabilitatea, nervozitatea, agresivitatea….

Citește mai departe:De ce auriculoterapie?

Acupunctură auriculară

Acupunctura auricularaCunoscută şi sub numele de auriculoterapie, acupunctura urechii este o metodă de terapie complementară. Bazele ştiinţifice ale auriculoterapiei au fost puse în secolul al XV-lea, de către medicul francez Paul Nogier. Metoda se bazează pe faptul că urechea reprezintă o hartă fidelă a organelor interne.


Auriculoterapia este indicată pentru tratarea durerilor cronice, de cauză articulară, neurologică sau chiar musculară. Artrita, sciatica şi lomba­go, dar şi cefaleea răspund la stimularea ţintită a urechii. De asemenea, tratează depresiile, anxietatea, dereglările hormonale şi disfuncţiile sexuale. La fel, reacţiile alergice şi hipertensiunea pot fi ţinute sub control cu ajutorul auriculoterapiei. Un alt efect benefic este acela că ajută la tratarea dependenţelor de diverse tipuri: tutun, droguri, alcool şi chiar şi de mâncare. Răspund la acest tip de terapie tulburările funcţionale, precum tahicardia, constipaţia, sindromul de colon iritabil, oboseala cronică şi dismenoree.

2017  Numai Terapie Vie      Telefon contact - 0740528383